Simpele kerstboom knutselen van mamalies
Knutselen

Simpele kerstboom knutselen van papier

Kerst is de leukste tijd van het jaar en een perfect knutsel thema! Je kan samen met de kinderen zoveel moois maken zoals kerstballen, kerstboom lampjes vouwen of maak je eigen kerstkaarten! Op dit blog vind je veel vrolijke en simpele knutsel ideeën die uitstekend te maken zijn met peuters of kleuters. Zoals deze simpele kerstboom van papier. Deze kerstboom knutsel is ook goed voor de ontwikkeling van de motorische vaardigheden. Vaardigheden die kinderen hiermee ontwikkelen zijn knippen, rijgen maar ook sorteren van groot naar klein. Een leuke en leerzame kerst knutsel dus!

Wat heb je nodig voor het maken van de simpele kerstboom knutsel?

  • Groen knutselpapier
  • Sate prikker
  • Stukje goud papier
  • Stukje klei
  • Schaar
  • Lijmstift

Zo knutsel je de simpele kerstboom

Heb je alle benodigdheden gepakt? Lees hier hoe je de kerstboom kan knutselen;

  1. Knip vierkantjes in verschillende formaten uit het groene papier. Kleine en grote vierkanten of rechthoeken. De vorm maakt niet heel veel uit. De formaten kunnen variëren tussen de 2x2cm tot 8x8cm.
  2. Pak de saté prikker en rijg de velletjes groen papier van groot naar klein aan de saté prikker. Zo leert je kindje gelijk hoe ze moet sorteren en wat groot en klein is.
  3. De klei gebruik je als standaard voor de boom. Maak van de klei een balletje en steek de saté prikker erin. Zo blijft de papieren kerstboom staan.
  4. Als laatste versieren we de boom met een mooie piek! Knip uit het gouden papier 2 keer een driehoek of rondje en plak deze over de punt van de saté prikker. Heb je geen goud papier? Geen probleem aluminium folie of een ander kleurtje papier is net zo mooi!

Nog meer leuke kerst inspiratie

Ben je aan het knutselen geslagen voor Kerst en op zoek naar nog meer leuke ideeën? Kijk dan eens op dit blog boordevol leuke en makkelijke Kerst knutsel inspiratie. Naast knutselen kan je ook veel lekkers maken. Bak bijvoorbeeld deze leuke  rendier koekjes of maak Kerst knakworsten broodjes!

Nog geen idee wat je onder de kerstboom gaat leggen dit jaar? Denk eens aan een leuk bordspel of laat je inspireren door dit overzicht met de mooiste prentenboeken voor Kerst!