Knutselen

Sinterklaas knutselen – DIY ideeën voor Sint & Piet!

pietenmuts zelf maken met veer.

Sinterklaas kapoentje gooi wat in mijn schoentje…. Wie is er niet dol op Sinterklaas! En wat is nou leuker dan je huis alvast te versieren voor de oude goedheiligman. Laat je inspireren door één van deze originele & makkelijke sinterklaas knutsel ideeën.

Leuke ideeën om voor Sinterklaas te knutselen

Met deze leuke knutsel inspiratie en simpele diy’s kan je samen met de kinderen aan de slag gaan deze sinterklaas! En veel materiaal heb je niet nodig. Met ene beetje papier, kartonnen dozen en een schaar en lijm kom je al een heel eind. Veel knutsel plezier.

Lees ook: De leukste schoen cadeau’s tot 5 euro!

Stoomboot van eierdoos, recycle knutsel voor Sint!

Tover een lege eierdoos om tot een ware stoomboot! Maak een mini vlaggen lijn, een schoorsteen, een vlag en een stoomwolkje. Deze stoomboot is eenvoudig om te maken en kunnen kinderen zelf knutselen!

Stoomboot knutselen van een eierdoos

Knutsel een pieten muts met veer

Met deze pieten muts kom jij bij het grote Sinterklaas feest goed gemutst voor de dag! Je hebt alleen papier en crêpe papier nodig en volg deze simpele diy  pietenmuts met veer.

Sinterklaas mijter knutselen van papier

Heb jij geen Piet maar een Sint0fan in huis? Dan kan je deze mijter knutselen. Het is heel eenvoudig voor het mijter knutsel stappenplan en de mijter is zo gemaakt!

Maak een kruidnoten krans voor boven de schoorsteen!

Kruidnoten zijn lekker om te eten maar ook leuk om mee te knutselen. Zo maak je in een half uurtje een eenvoudige maar oh zo leuke krans. Lees hier hoe je de kruidnoten krans stap-voor-stap maakt.

Zo maak je een kruidnoten krans voor Sinterklaas.

Openhaard van kartonnen dozen, recycle tip!

Dit is een leuke recycle tip om te maken met kartonnen dozen. Met veel grote dozen, karton, lijm en een Stanleymes maak je een leuke openhaard om deze sinterklaas de schoentjes bij te kunnen zetten. En vergeet niet het knapperende haardvuurtje te maken 😉

Zoek je nog iets om aan de muur te hangen? Check dan deze leuke Sinterklaas krans van kruidnoten zoals Cheryl maakte.

Schoenkado's voor sinterklaas tot 5 euro

Maak een “Welkom Sinterklaas” raam tekening

Print dit sjabloon en maak een leuke raam tekening voor Sinterklaas met een krijt marker.

Wat ga jij voor Sinterklaas knutselen?

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze leuke knutsel ideeën voor Sinterklaas! Heb jij al wat gekozen of geknutseld met de kinderen?

Naast knutselen zijn er ook veel leuke recepten om te bakken voor Sinterklaas en het heerlijk avondje op 5 december. Heb je wel eens geprobeerd om zelf taai taai poppen te bakken? Super leuk en de kids kunnen ze daarna versieren met snoepgoed. Of wat dacht je van een heerlijke kruidnoten taart? Meer zin in iets hartigs dan zijn deze 3 Sinterklaas hapjes misschien wel wat voor jou.

Knutselen voor Sinterklaas Pin It!

Nog meer inspiratie

Regelmatig komt er nieuwe knutsel inspiratie online. Je kan mij voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook. Of meld je aan voor de nieuwsbrief voor leuke inspiratie en winacties.