Sushi surprise voor Sinterklaas geknutseld
Knutselen

Sushi surprise maken voor Sinterklaas

Heb jij het lootje getrokken van een Sushi fan? Dan is deze super grote Sushi rol met stokjes echt een aanrader om als surprise te maken voor Sinterklaas. De surprise is makkelijk om te maken en je hebt er ook niet veel benodigdheden voor nodig. En met de gratis printable is het helemaal zo gepiept! Ga jij deze Sushi surprise maken voor Sinterklaas? Lees dan hier hoe je hem in elkaar zet.

Wat heb je nodig voor het maken van de Sushi surprise?

De Sushi surprise maken

De Sushi surprise bestaat uit 3 onderdelen de Sushi roll, eetstokjes en een sushi bordje.

Knutselen van de Sushi Roll

 1. Teken met een groot rond bord 2 cirkels op een stuk karton en knip deze uit. Ik gebruikte een bord met een diameter van 29cm.
 2. Vervolgens maak je de zijkant van de Sushi roll. De hoogte van mijn sushi roll was 50 cm (zelfde maat als het grote vel knutsel karton) en de omtrek van mijn cirkel was 91 cm. Bereken ook de omtrek van jouw cirkel met deze handige tool. Het karton had dus een afmeting van 50 cm x 91 cm.
 3. Plak het karton vast zodat het een cilinder wordt en vervolgens plak je de kartonnen cirkels op de boven en onderkant. Dit deed ik met de karton tape het is namelijk aan het eind van de surprise niet meer zichtbaar.
 4. Plak nu met het lijmpistool het noppen folie op de bovenkant van de sushi roll. Knip deze rond af en verf deze helemaal wit en laat goed drogen.
 5. Neem nu de 2 zwarte vellen knutsel karton en plak deze rondom de sushi roll als een nori vel om een echte Sushi roll. Zorg dat je geen karton meer ziet ze mogen best overlappen.
 6. Knip nu de inhoud van de sushi rol uit het gekleurde knutsel karton. Wij maakten een stuk zalm, komkommer en ei want dat vond mijn zoontje een lekkere combinatie 🙂 Plak dit goed vast op de geverfde bubbelfolie met het lijmpistool.

Sushi surprise maken met karton en bubbeltjes folie

Zo maak je de eetstokjes

 1. Neem 2 lange karton delen. Ik gebruikte een stuk van 30 cm x 100 cm. Let op de ribbels van het karton en dat deze in lengte richting van de stokjes zitten. Zo is het een stuk makkelijker om er eetstokjes van te rollen.
 2. Rol het karton op tot een lange stok en plak goed vast met de papier tape. Dit is eventueel ook een goede plek om het cadeau te verstoppen.
 3. Print nu de wrap uit voor op de stokjes. Plak deze om de 2 stokjes heen zodat ze er echt uitzien als Japanse sushi eetstokjes.

Zo maak je het sushi bord

 1. Neem een groot stuk karton of een doos die je plat maakt. Het is niet nodig maar ik pakte de platte doos nog in met bruin kraft inpakpapier. Zorg dat die groot genoeg is om je sushi roll op te zetten en je stokjes op te leggen.
 2. Plak het andere vel met de Japanse tekens op het bord.

De sushi surprise samenstellen

 1. Nu alle onderdelen klaar zijn kan je er een geheel van maken. Met het lijmpistol plakte ik de sushi roll op het bordje.
 2. Vervolgens plakte ik de stokjes ook vast op het bord maar je kan er ook voor kiezen om deze los te laten liggen.

Sushi surprise voor Sinterklaas geknutseld

Sushi Sinterklaas surprise van karton.

Welke surprise maak jij voor Sinterklaas?

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze leuke surprise voor Sinterklaas! Check hier een overzicht met alle Sinterklaas surprises.

Naast knutselen voor Sinterklaas zijn er ook veel leuke recepten om te bakken voor Sinterklaas en het heerlijk avondje op 5 december. Heb je wel eens geprobeerd om zelf taai taai poppen te bakken? Super leuk en de kids kunnen ze daarna versieren met snoepgoed. Of wat dacht je van een heerlijke kruidnoten taart? Meer zin in iets hartigs dan zijn deze 3 Sinterklaas hapjes misschien wel wat voor jou.