Beste racebaan van 2021
Spelen

De beste racebanen voor (kleine) kinderen!

Een eigen racebaan is de droom van elke jongen! Samen met je vriendjes wedstrijden spelen of proberen het snelste rondje van het lap te halen. Al van kleins af aan zijn de jongens fan en vinden ze het leuk om de racebaan te bouwen. Toen ze jonger waren bouwden we nog mee maar inmiddels maken ze zelf de tofste racebanen.

Top 5 beste racebanen voor kinderen van dit moment

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Zie dan hier kort en overzichtelijk de top 5 beste racebanen van dit moment:

    1. Exost Loop: Glow in the dark racebaan
    2. FleXtreme Discovery set RacebaanSpeelgoed van het jaar 2021
    3. Carrera GO racebaan
    4. Mario Kart Carrera racebaan
    5. Hot wheels race track

Beste racebaan voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Er zijn veel leuke racebanen voor de allerjongste kinderen tot 4 jaar op de markt. Merken zoals Carrera, Hot Wheels en Coblo hebben leuke en ook goed betaalbare racebanen speciaal ontwikkeld voor peuters. Wij hebben de beste racebanen op een rijtje gezet om je te helpen in je zoektocht.

Carrera GO First Disney Pixar Cars 3 racebaan

Carrera go cars racebaan

Deze racebaan in Cars Thema is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Is makkelijk in gebruik. Bij het opbouwen is wel wat hulp nodig van een volwassene.

>> Carrera First Disney Pixar Cars 3

COBLO Magnetische Racebaan

Magnetische racebaan van Coblo

De magnetische racebaan van COBLO zal iedereen blijven verrassen. Je kan zelf vele creaties maken en zo is elke keer de racebaan weer anders. Deze racebaan is geschikt voor kidneren vanaf 3 jaar.

>> COBLO Racebaan – Magnetische Racebaan

Carrera GO First Ferrari – mijn eerste elektrische racebaan

Carrera racebaan Ferrari

Deze klassieker van Cerrera is altijd een goede keuze! De Carrera racebaan is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

>> Carrera First Ferrari

Wader racebaan voor oneindig veel bouw plezier

Wader racebaan voor kinderen

De Wader racebaan Stratenset is in mooie felle kleuren en geschikt voor kids vanaf 2 jaar.

>> Wader autobaan

Mario Kart Carrera racebaan

Mario Kart racebaan voor kinderen

Go en race een race met je favorieten Mario figuren op de 2,4m lange racebaan. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

>> Mario Kart Carrera racebaan

Beste racebaan voor kinderen van 5 tot 8 jaar

Er zijn veel leuke racebanen voor kinderen tot 5 tot 8 jaar op de markt. Merken zoals Carrera, Hot Wheels en Mattel hebben leuke en ook goed betaalbare racebanen speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 5 jaar. Wij hebben de beste racebanen op een rijtje gezet om je zoektocht te vergemakkelijken.

Hot Wheels Track Builder Ultra Boost Kit

Hot Wheels racebaan set

Daag kinderen van 6 tot en met 10 jaar uit met de spannende race- en stuntbaan. Je kan de baan zo bouwen als je zelf wilt en is natuurlijk ook compatible met alle andere Hot Wheels sets en racebanen!

>> Hot wheels race track

Exost Loop: Glow in the dark racebaan

Rij met high speed racecars door een 3D racebaan van buizen! Bouw je racebaan door de buizen in elkaar te schuiven. Verbind de verschillende Loop Sets aan elkaar en bouw een megaracebaan! Iedere auto heeft een turbo knop zodat je je tegenstander nooit uit het oog verliest! Neem een shortcut of maak een coole sprong. Door de infrarood techniek kun je met wel 4 tegenstanders tegelijk spelen!

>> Exost Loop: Glow in the dark racebaan

Carrera GO!!!

Carrera GO baan voor kinderen vanaf 6 jaar

 

De 5,3 meter lange racebaan van Carrera GO geeft je het gevoel dat je echt op het formule 1 circuit aan het racen bent! En je hebt keuze uit de Red Bull auto van Max Verstappen of de Mercedes van Louis Hamilton.

>> Carrera GO racebaan 

FleXtreme Discovery set Racebaan – Winnaar Speelgoed van het Jaar Nederland 2021

Beste racebaan van 2021

FleXtreme is een hele nieuwe 4 meter lange racebaan die de creativiteit van kinderen uitdaagt. Je kan de flexible racebaan bouwen in elke bocht die je maar wilt. Geen looping is te gek bij deze toffe racebaan!

>> FleXtreme Discovery set Racebaan

Waar moet je op letten bij het kopen van een racebaan?

Wanneer je een racebaan wilt kopen zal je zien dat er heel veel varianten zijn. Zie hier de 3 belangrijkste punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een racebaan:

Ten eerste voor welke leeftijd is de racebaan geschikt. Een racebaan voor oudere kinderen zal vaak harder gaan en is dus moeilijker om te bedienen. Uit ervaring weet ik dat de auto’s dan van de baan blijven vliegen en de kinderen dus nog te jong zijn om het “gas geven en remmen” te doseren. Kies dus voor een racebaan die bij de leeftijd van je kind past.

Kan de racebaan tegen een stootje? Wanneer de kinderen zelf de racebaan willen gaan bouwen moet die wel tegen een stootje kunnen. Ook dit hangt weer af van de leeftijd van het kind. Sommige delen van racebanen zijn lastig in en uit elkaar te halen en breken gemakkelijk af.

Aandrijving van de auto’s niet te vergeten. Een racebaan is uiteraard elektrisch en werkt of op batterijen of op netstroom. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar netstroom want er is niks zo vervelend als lege batterijen wanneer je net in een spannende race zit.

Nog meer leuke speelgoed tips voor kinderen

Op zoek naar nog meer inspiratie? Check deze andere blogs: