Spelen

Brawl Stars: alles wat je moet weten over deze hype!

Brawl stars en alles wat je moeten weten.

Wie thuis wat Brawl Stars fans heeft rondlopen hoort de termen als Knokkers, Battle en Legendary vaak voorbij komen. Wil jij ook graag begrijpen waar je kinderen het over hebben, wat ze heel de dag spelen en mee kunnen praten over Brawl Stars tijdens het eten? Lees dan snel verder ik zette de meest gangbare Brawl Stars termen voor je op een rijtje.

Maar eerst, wat is Brawl Stars?

Brawl Stars is een vechtspel voor de tablet en smartphones. In Brawl Stars besturen spelers een personage, de knokker. Er zijn 36 verschillende knokkers welke grappig vormgegeven zijn zoals een cactus-poppetje genaamd Spike. Je speelt alleen of multiplayer gevechten in verschillende spelrondes, tegen spelers van over de hele wereld, van drie minuten. Je kan met je vrienden een bende, soort van clubje, oprichten en samen spelen en strategieën bedenken om de gevechten te winnen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk trofeeën te behalen door spelrondes te winnen.

De meest gangbare termen:

Knokkers – Dit is het personage waar je mee speelt. Je kan ze kopen of uit dozen krijgen in het spel. Er zijn in totaal 36 verschillende knokkers elk met hun eigen super-vaardigheid. Ze zijn ingedeeld in 6 types: zeldzaam, superzeldzaam, episch, mythisch, legendarisch en chromatisch.

Skins – Dit zijn outfits voor de knokkers. Skins kan je kopen in de app of ruil edelstenen en sterpunten in voor nieuwe skins.

Edelstenengraai – Speel met een team van 3 tegen een vijandelijke team van 3. Verzamel 10 edelstenen om te winnen en zorg dat je je vijand te snel af bent.

Showdown – In dit gevecht moet je overleven en power-ups voor je knokker verzamelen. Speel met een vriend, duo, of solo. Blijf als laatste knokker overeind en krijg de macht!

Premie – Speel met een team van 3 tegen 3 en versla tegenstanders om sterren te verdienen en zorg dat niemand ze afpakt. Het team met de meeste sterren wint het gevecht.

Overval – Verdedig de kluis van het team en breek die van de tegenstanders open. Gebruik de kaart om te sluipen en je een weg te knallen naar de schat van de vijand.

Knokbal – Laat je voetbalkunsten zien en scoor twee doelpunten voordat het andere team dit doet, er zijn geen regels en alle sis toegestaan.

Trofeeën – Hoe meer gevechten je wint, hoe meer trofeeën je verdiend en hoe hoger je klimt in het klassement. Misschien bereik je zelfs het wereldwijde klassement.

Tokens – Tokens worden gebruikt om knokdozen te openen. Als je 100 tokens verzamelt, ontvang je een knokdoos. Als je dus vaak knokt, kun je tokens verzamelen om meer knokdozen te verdienen en meer inhoud te ontgrendelen!

Knokdoos – Deze verdien je door tokens te verzamelen. Wanneer je een knokdoos krijgt en kan ontgrendelen bevat deze een willekeurige combinatie van knokkers, munten, token verdubbellaars en edelstenen.

Edelstenen – Edelstenen zijn de meest waardevolle grondstof. Gebruik ze om nieuwe skins voor de knokkers, verschillende dozen en sleutel verdubbellaars te kopen. Je kunt edelstenen met echt geld kopen in de winkel of je kunt ze in knokdozen vinden.

Wil jij weten welke knokkers er allemaal zijn? Check dan deze fansite.

Lees ook: 4x Leuke en tóch leerzame apps voor kids

Voor welke leeftijd is Brawl Stars geschikt?

Brawl Stars is een vechtspel maar wel een “vriendelijk” vechtspel, er is geen bloed te zien of personages die echt dood gaan. Je schiet wel op elkaar maar dat is dan in de vorm van blikjes gooien of met super krachten. Als ik naar mijn eigen kinderen kijk kan mijn zoontje van 6 het prima spelen hoewel hij er nog niet heel erg veel van snapt. Ik zou het niet adviseren voor jongere kinderen want het blijft toch een vechtspel waarin je je tegenstander moet neerschieten, maar dat is mijn mening de adviesleeftijd is 9+. Let wel op dat je onderling ook met elkaar kan chatten en elkaar berichten kan sturen, dit is leuk maar wel iets om even in de gaten te houden.
Wil je zelf echt goed kunnen beoordelen of dit spel wel geschikt is voor je kinderen zou ik zeggen, kijk even een youtube filmpje of nog beter… Speel zelf een paar potjes en wie weet ben jij binnenkort ook wel verslaafd aan deze nieuwste hype!

Lees ook: Alle blogs over apps en gamen

Pin de brawl stars app

Zijn jullie al gegrepen door deze hype en spelen jullie kinderen ook al Brawl Stars? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Dus deel ze vooral met me op InstagramPinterest en Facebook.