Spelen

Brawl Stars: alles wat je moet weten over deze hype!

Brawl stars en alles wat je moeten weten.

Wie thuis wat Brawl Stars fans heeft rondlopen hoort de termen als Knokkers, Battle en Legendary vaak voorbij komen. Wil jij ook graag begrijpen waar je kinderen het over hebben, wat ze heel de dag spelen en mee kunnen praten over Brawl Stars tijdens het eten? Lees dan snel verder ik zette de meest gangbare Brawl Stars termen voor je op een rijtje.

Maar eerst, wat is Brawl Stars?

Brawl Stars is een vechtspel voor de tablet en smartphones. In Brawl Stars besturen spelers een personage, de knokker. Er zijn 36 verschillende knokkers welke grappig vormgegeven zijn zoals een cactus-poppetje genaamd Spike. Je speelt alleen of multiplayer gevechten in verschillende spelrondes, tegen spelers van over de hele wereld, van drie minuten. Je kan met je vrienden een bende, soort van clubje, oprichten en samen spelen en strategieën bedenken om de gevechten te winnen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk trofeeën te behalen door spelrondes te winnen.

Lees ook: Minecraft fan? Dan zijn dit de leukste cadeau’s

De meest gangbare termen:

Knokkers – Dit is het personage waar je mee speelt. Je kan ze kopen of uit edelstenen krijgen in het spel.

Skins – Dit zijn outfits voor de knokkers. Skins kan je kopen in de app of ruil edelstenen en bling in voor nieuwe skins.

Edelstenengraai – Speel met een team van 3 tegen een vijandelijke team van 3. Verzamel 10 edelstenen om te winnen en zorg dat je je vijand te snel af bent.

Showdown – In dit gevecht moet je overleven en power-ups voor je knokker verzamelen. Speel met een vriend, duo, of solo. Blijf als laatste knokker overeind en krijg de macht!

Premie – Speel met een team van 3 tegen 3 en versla tegenstanders om sterren te verdienen en zorg dat niemand ze afpakt. Het team met de meeste sterren wint het gevecht.

Overval – Verdedig de kluis van het team en breek die van de tegenstanders open. Gebruik de kaart om te sluipen en je een weg te knallen naar de schat van de vijand.

Knokbal – Laat je voetbalkunsten zien en scoor twee doelpunten voordat het andere team dit doet, er zijn geen regels en alle sis toegestaan.

Trofeeën – Hoe meer gevechten je wint, hoe meer trofeeën je verdiend en hoe hoger je klimt in het klassement. Misschien bereik je zelfs het wereldwijde klassement.

Tokens – Tokens worden gebruikt om knok edelstenen te openen. Als je 100 tokens verzamelt, ontvang je een knokdoos. Als je dus vaak knokt, kun je tokens verzamelen om meer knokdozen te verdienen en meer inhoud te ontgrendelen!

Knokdoos – Deze verdien je door tokens te verzamelen. Wanneer je een knokdoos krijgt en kan ontgrendelen bevat deze een willekeurige combinatie van knokkers, munten, token verdubbellaars en edelstenen.

Edelstenen – Edelstenen zijn de meest waardevolle grondstof. Gebruik ze om nieuwe skins voor de knokkers, verschillende dozen en sleutel verdubbellaars te kopen. Je kunt edelstenen met echt geld kopen in de winkel of je kunt ze in knokdozen vinden.

Brawl pass – Daar verdien je tokens doormiddel van opdrachten en het spelen van potjes zodat je coins, powerpoints, credits en chroma credits kan krijgen. Ook krijg je er, als je de betaalde pass koopt voor 170 edelstenen, de nieuwste chromatische knokker, reacties voor die knokker en een skin. Het Brawl Pass-seizoen begint op de eerste maandag van elke tweede maand. Dan komt er een nieuwe Brawl Pass beschikbaar in de winkel.

Lees ook: Roblox, alles wat je moet weten over deze game

De Brawl Stars knokkers

In het spel zitten in totaal 36 verschillende knokkers elk met hun eigen super-vaardigheid. Ze zijn ingedeeld in 6 types: zeldzaam, superzeldzaam, episch, mythisch, legendarisch en chromatisch. Een paar knokkers zijn:

Shelly is de eerste oftewel de start-knokker die je krijgt als je gaat spelen.

Crow de mens-kraai titaan die giftige dolken afvuurt.

Leon een kind in een hoodie die vier tollende messen gooit.

Spike de cactus-knokker die cactusbommen gooit en naalden schiet.

Colt is een mannetje met 2 revolvers die een beetje ver kan schieten.

Frank is een epische knokker met een hamer.

En dan zijn er nog veel meer… Wil jij weten welke knokkers er allemaal zijn? Check dan deze fansite.

Voor welke leeftijd is Brawl Stars geschikt?

Brawl Stars is een vechtspel maar wel een “vriendelijk” vechtspel, er is geen bloed te zien of personages die echt dood gaan. Je schiet wel op elkaar maar dat is dan in de vorm van blikjes gooien of met super krachten. Als ik naar mijn eigen kinderen kijk kan mijn zoontje van 6 het prima spelen hoewel hij er nog niet heel erg veel van snapt. Ik zou het niet adviseren voor jongere kinderen want het blijft toch een vechtspel waarin je je tegenstander moet neerschieten, maar dat is mijn mening de adviesleeftijd is 9+. Let wel op dat je onderling ook met elkaar kan chatten en elkaar berichten kan sturen, dit is leuk maar wel iets om even in de gaten te houden.
Wil je zelf echt goed kunnen beoordelen of dit spel wel geschikt is voor je kinderen zou ik zeggen, kijk even een youtube filmpje of nog beter… Speel zelf een paar potjes en wie weet ben jij binnenkort ook wel verslaafd aan deze nieuwste hype!

Aankopen in Brawl Stars

Aankopen vanuit de app worden betaald met echt geld. Dit wordt er altijd duidelijk bij vermeld. Ze kunnen worden gedaan ‘vanuit het spel’. De aankopen die je kan doen zijn dan ook terug te vinden in het spel zo kan je bijvoorbeeld Edelstenen kopen of een Brawlpass. Betalen kan met je creditcard of voor Android gebruik je een Google Play card en voor of iOS een App Store & iTunes kaart.

Pin de brawl stars app

Lees ook: 4x Leuke en tóch leerzame apps voor kids

Lees ook: Alle blogs over apps en gamen

Zijn jullie al gegrepen door deze hype en spelen jullie kinderen ook al Brawl Stars? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Dus deel ze vooral met me op InstagramPinterest en Facebook. En mocht je aanvulling hebben op dit artikel laat het gerust weten.