Slootje scheppen
Spelen

Leuke buiten speel activiteiten voor kinderen

Buiten spelen is gezond voor een kind en het is goed voor de ontwikkeling, ze krijgen beweging en kunnen hun energie kwijt. Stuur ze lekker naar buiten en maak je vooral niet druk om een kapotte broek en vieze schoenen en laat ze lekker hun gang gaan. Lees hieronder wat onze favoriete activiteiten en spelletjes zijn buitenshuis.

De leukste buiten speel activiteiten op een rij;

Ga lekker buiten spelen!

Stoepkrijten

Stoepkrijten is voor elke leeftijd leuk om te doen. Je kan er spelletjes mee bedenken, speurtochten uit zetten of maak levensgrote schilderijen met je zelf gemaakte stoepkrijtverf. Je hebt al een dag plezier met een grote bak stoepkrijt. Inspiratie nodig? Dit zijn leuke stoepkrijt spelletjes voor kinderen.

TIP: Hoe vet is het om eerst wat te kleien en dat het vervolgens opdroogt tot krijt? Dat kan met de Chalk Clay stoepkrijt klei hiermee maak je de meest mooie creaties zoals een regenboog, vlinder of ijsje.

Verf van stoepkrijt gemaakt

Kriebelbeestjes zoeken

in je eigen tuin. Spit wat grond om en je vind geheid een regenworm en til eens een pot op om naar de pissebedden te kijken. Leuk om ze na te tekenen of een regenwormenhotel te maken.

Bootjes maken van restafval

Maak een boot van restafval zoals oude drinkpakken, melkpakken, stokjes en karton en laat hem op een slootje varen. Blijft die drijven of zinkt het schip?

Lees ook: Review: SurfSkate van Decathlon, de nieuwe hit!

Maak een katapult

Zoek een Y-vormige tak en maak er een katapult van. Dit is super makkelijk lees hier hoe je een katapult maakt.

De stokken voor de katapult

Vlieg een eind op!

Ga vliegen met dit XL foam zweefvliegtuig. Hij is stootvast en staat garant voor uren of zelfs dagenlang speelplezier. Je kan de staartvleugel in 2 standen zetten. Een stand is voor lange afstandsvluchten en met de andere stand maak je gevaarlijke loopings.

Ruim je buurt op

Maak je buurt een beetje schoner met de zwerfafval bingo! Download de afval bingo zoekkaart en ga aan de slag!

zwerf afval bingo

Ga slootje scheppen

Pak een grote glazen pot en een visnet en ga slootje scheppen. Kijk maar eens goed wat er allemaal rondzwemt in de sloten rondom je huis, je zal versteld staan!

Ga op een picknick

Pak wat lekkers in, smeer een broodje, neem wat te drinken mee en ga lekker picknicken met wat vriendjes! Dit hoeft niet ver te zijn het kn zelfs in je eigen achtertuin.

Maak een blaaspijp

Pijltjes schieten wie kent het niet van vroeger? Lees hier hoe je een blaaspijp kan maken. Wie kan er de meeste pijltjes door je slaapkamerraam naar binnen schieten?

blaaspijp zelf gemaakt

Maak een soepje

Maak een heksensoep van zand, aarde, gras, blaadjes, takjes en wat je ook maar kan vinden buiten. Pak een grote emmer, een schep, een oude pollepel en water. Gooi alles bij elkaar en roeren maar!

Bellenblazen

Bellenblazen blijft leuk om buiten te doen. Je kan zelf een bellenblaas maken of mak mega grote bellen met een MEGA bellenblaas set van Ses.

Speel met water

Maak een waterbaan met oude flessen en pvc pijpen in je eigen achtertuin of zet een zwembadje op en koop wat leuk waterspeelgoed.

Genoeg ideeën om buiten te spelen?

Hopelijk ben je geïnspireerd en wees vooral niet bang dat de kinderen te vies worden. Laat ze lekker kind zijn en ravotten in de grond en spelen in de modder. Meer inspiratie voor buiten spelletjes vind je bij Mamaliefde.