Spelen

Review: Djeco tangram, leuk spel voor elke leeftijd

Review djeco tangram spel

De tangram kennen jullie vast allemaal nog wel van vroeger, het spel waar je met geometrische figuren een afbeelding na moet maken. Het vergt ruimtelijk inzicht en is soms echt een breinbreker. Djeco paste de tangram aan naar een eigen versie met leuke illustraties en uitdagingen. De kaarten zijn stevig en zien er bij ons na 3 jaar nog steeds uit als nieuw, en ja er is wel regelmatig mee gespeeld 🙂

  • Ontwikkeling van ruimtelijk inzicht
  • Solo spelletje, je kind kan dit alleen spelen
  • Leeftijd: 3-99
  • Prijs vanaf € 19,95
  • Waar: Ilovespeelgoed.nl

Djeco tangram spel voor kinderen

De tangram van Djeco bestaat uit 3 niveau’s tangram spel kaarten van makkelijk tot moeilijk. De niveau’s staan aangeduid met ene kleur. Zo is het spel uitdagend voor elke leeftijd. De kinderen kunnen beginnen met de gemakkelijke tangram puzzels dit kunnen ze al vanaf 3 jaar. Wanneer je verder in het spel komen worden de puzzels steeds uitdagender en de aller moeilijkste zijn zelfs voor de ouders soms heel uitdagend, gelukkig zitten de kaarten met de oplossing er ook bij. Dit is wel zo fijn wanneer je met de hele familie je hoofd breekt hoe je dit figuur nou moet namaken 😉 Een tangram stimuleert de ontwikkeling op gebied van ruimtelijk inzicht daarnaast is het erg fijn dat een kind dit zelfstandig kan spelen. Door het grote aantal puzzels raak je eigenlijk nooit uitgespeeld.

Het spel is mooi uitgevoerd en de kaarten zijn van zeer goed kwaliteit en er zit een luxe bewaarzakje bij waar je de houten geometrische vormen in kan opbergen.

In het kort

+ Goede kwaliteit
+ Gaat niet kapot (3 jaar getest :))
+ Stimuleert de ontwikkeling
+ Leuk voor jong en oud, van 3 tot 99 jaar

Leuk speelgoed voor elke leeftijd

Zoals ik al schreef is dit een leuk spel wat bij ons in de smaak viel en al 3 jaar goed wordt gebruikt. Het is leuk om te doen en het fijne is dat kinderen dit ook zelfstandig kunnen doen. Door de goede prijs is het ook een leuk cadeau om te krijgen of om te geven voor een verjaardag.

Lijkt dit je een leuk spel dan kan je het bestellen bij Ilovespeelgoed.nl.

Djeco tangram spel

Review djeco tangram spel speel je zo

Oplossing van de tangram

Inspiratie

Ben jij ook Djeco fan net als ik? Dan is dit ook leuk Djeco gekleurd zand review en een overzicht van onze favoriete knutselpakketen van Djeco.

Regelmatig komt er nieuw getest speelgoed online. Of lees de spelletjes en speel tips en inspiratie. Je kan ons voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.