Spelen

Review: Oxelo Freestylestep van Decathlon

Een freestylestep is echt onmisbaar zeker wanneer je een skatebaan in de buurt hebt. Bij ons thuis werd de driewielstep al snel ingeruild voor een stuntstep oftewel freestylestep. Een mooi cadeau voor de verjaardag maar welke moet je kiezen? De professionele freestylesteps liepen flink op in prijs en we wisten nog niet eens of de jongens dit wel echt leuk vonden. Na wat zoekwerk kwamen we uit bij de Oxelo freestylestep MF One van Decathlon. Lees hier wat onze ervaring is en of ze het na 2 jaar intensief gebruik nog steeds goed doen!

  • Toffe stuntstep
  • Instap model freestylestep voor beginners
  • Buiten speelgoed
  • Leeftijd: 5+
  • Prijs € 49,99
  • Waar: Decathlon.nl

Wat is het verschil tussen een freestylestep en een gewone step?

Een stuntstep is speciaal ontworpen om stunts en tricks op een skatepark en op straat te doen. Wanneer je een gewone step hiervoor gebruikt zal deze snel kapot gaan en kan dit zelfs gevaarlijk zijn omdat ze niet gemaakt zijn om mee te springen. In het kort heeft een gewone step grotere wielen voor meer comfort, het stuur is in hoogte verstelbaar of is zelfs inklapbaar en het dek is extra comfortabel.
Een stuntstep heeft juist kleine en wendbare wielen, een stuur dat volledig rond kan draaien, is niet verstelbaar of inklapbaar, omdat die stijf en robuust moet zijn, en weegt minder dan een traditionele step.

Handig: bestel ook gelijk deze stephaak om de step op te kunnen bergen, want een stepje blijft niet uit zichzelf staan tegen een muur.
>> Stephaak te bestellen bij Ilovespeelgoed

Oxelo Freestylestep MF one, toffe step voor kinderen

De step is in 3 stoere kleuren te koop; felgeel, fluorood en knalblauw. De step wordt geleverd in een grote doos met een duidelijke gebruiksaanwijzing. Je hoeft alleen het stuur vast te zetten met 2 inbusbouten welke je heel goed aan moet draaien, doe je dit niet dan kan het stuur scheef komen te zitten. Dus stuur vastzetten, bescherming aan en de eerste stunts kunnen gemaakt worden.

De step doet het super en stept prima over de stoep en doet het ook goed op de skatebaan. Hij is stabiel en robuust en alle ramps, schansen en sprongen die de beginnende freestyle stunters nemen zijn geen probleem.
Daarnaast is hij voor kleine afstanden binnen het dorp ook goed te gebruiken en comfortabel genoeg.

Tip: bestel gelijk de juiste bescherming mee zoals een helm en beschermers. Want hoe goed de step ook is ze zullen vaak vallen tijdens het stunten. Dus zorg dat je kind goed beschermd is wanneer hij het skatepark op gaat.
>> Bescherming bestellen bij Decathlon
>> Bescherming bestellen bij Bol.com

In het kort

+ Goede kwaliteit
+ Zeer robuust
+ Leuke kleuren
+ Geschikt voor beginnende freestylers
+ Goede prijs kwaliteit verhouding
– Niet voor gevorderde freestylers
– Draai de bouten goed aan anders zit het stuur los

Deze freestyle step is een top aankoop!

De Oxelo Freestylestep MF One was de juiste keuze en is een goede aankoop geweest. De prijs is heel mooi voor €49,99 krijg je echt een goede step. Na 2 jaar zeer intensief gebruik is er nog niks kapot gegaan. Elke dag gaan ze erop naar school en doen tricks in het skatepark. We hebben er inmiddels twee, voor allebei de kids één eigen, natuurlijk in hun lievelingskleur. De wielen draaien wat minder geruisloos dan 2 jaar geleden maar dit komt doordat ze ook wel eens door de aarde rijden, de regen en het zand dit gaat tussen de wielen zitten. Dit is voor geen een step goed natuurlijk. Maar de conclusie is dat het een perfecte step is voor beginnende freestylers en ook een leuke & stoere step voor gewoon gebruik.

Review oxelo freestylestep en stuntstep mf one

Review oxelo freestylestep decathlon

Reserve onderdelen stuntstep

Mocht er eens wat kapot gaan dan kan je bij Decathlon het onderdeel los bestellen om het te vervangen. Zo ging bij ons na 3 jaar intensief gebruik een wiel kapot. Geen probleem, dit had ik zo online besteld en ook gemakkelijk zelf vervangen. Zie hier een overzicht van alle reserve onderdelen van de Oxelo stuntstep.

Nog meer leuks!

Regelmatig komt er nieuw getest speelgoed online. Of lees de spelletjes en speel tips en inspiratie. Veel speel plezier! Je kan ons voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.