Spelen

Lego Boost bouw en programmeer je eigen robot!

Lego boost set 17101 robot review

De Lego Boost robot set is de nieuwste aanvulling op de toch al uitpuilende speelgoed kast. Nog een Lego set is dat nou wel nodig dachten we… Maar deze set is wel degelijk een waardevolle aanvulling op de standaard Lego sets. Wat ons aansprak was de combinatie tussen Lego bouwen, mee spelen en ook leren programmeren. Maar was dit een goede aankoop …?

  • Leerzaam en creatief speelgoed
  • Maak kennis met programmeren
  • Leeftijd: 7-12
  • Prijs vanaf € 159,- (nu in aanbieding € 121,-)
  • Waar: Bol.com of bij Amazon.nl

Wat is de Lego Boost?

Breng je Lego creaties tot leven met Lego boost! Kinderen kunnen hiermee de basisprincipes van programmeren, techniek en robotica leren. De set bestaat uit meer dan 800 onderdelen, een Move Hub, een interactieve motor en een sensor voor afstand en kleur.

De Move Hub heeft een Bluetooth Low Energy verbinding, 2 gecodeerde motoren, een activeringsknop, een interne kantelsensor en verlichting. De sensor voor afstand en kleur neemt afstand, beweging en kleur waar en kan ook functioneren als verlichting.

Ter illustratie de robot is 27 cm groot en de gitaar is zo’n 42 cm lang. De Lego Boost werkt op 6 AAA batterijen deze zijn niet inbegrepen. Batterijen gaan snel leeg dus oplaadbare batterijen zijn hier een must.

Lees ook: regelmatig komt er nieuw getest speelgoed online.

Bouw wel 5 verschillende modellen!

Je kan met de Lego Boost set en app 5 verschillende modellen bouwen. De bouwinstructies van al deze 5 modellen zijn te vinden in de app.

Vernie de robot – grappige robot die rijdt op rupsbanden en echte gezichtsuitdrukkingen heeft. 
Frankie de Kat – bouw je eigen interactieve huisdier. Vergeet hem geen eten te geven!
Guitar 4000 – leer hier leuke liedjes mee spelen.
Multi-Tooled Rover 4 – test verschillende stukken gereedschap op het voertuig.
AutoBuilder – om zelf echte LEGO miniatuurmodellen te maken!

lego boost bouwen en review

Bouwinstructies en programmeren met de Lego Boost app

Om de Lego Boost robot en modellen te bouwen en programmeren heb je de gratis Lego Boost app nodig. De app is er voor iOS en Android devices.

Kijk voor een overzicht van alle apparaten welke ondersteund worden op lego.com/devicecheck

In de app kun je alle digitale bouwinstructies vinden voor de verschillende modellen. Hoe meer bouwinstructies en activiteiten je voltooit, hoe meer blokken je ontgrendelt! De app neemt je, stap voor stap, mee door het bouw- en programmeer process. 

Let op, er zijn geen papieren bouwinstructies, alles gaat met de app.

Zoals je gewend bent van Lego zijn de bouwinstructies helder maar ook het programmeren wordt mooi visueel uitgelegd met voorbeeld programma’s. De programmeer instructies zijn eenvoudig zoals ‘vooruit rijden”en de bocht om gaan. Maar er zijn ook veel ingebouwde macro’s die de robot een danspasjes laten doen of het hoofd laat schudden. De app wordt regelmatig ge-update met nieuwe uitdagingen en programmeer opties zo raak je nooit uitgespeeld.

Uitbreiden & combineren

Geen paniek de set hoeft niet in de prullenbak of op Marktplaats wanneer alle modellen gebouwd zijn. Je kan de Lego Boost namelijk combineren met andere Lego sets en je kan natuurlijk ook zelf je fantasie gebruiken om vrij te bouwen.

Combineer de Lego boost met de Lego City set Poolonderzoekstruck zo bouw je een interactief en bewegend voertuig dat zelfs iets kan optillen!
>> Lego City set 60194 Poolonderzoekstruck

Breidt de robot uit met de Lego Ninjago set Stormbringer de Bliksemdraak en bouw een brullende, bewegende en schietende draak. Super gaaf toch?
>> Lego Ninjago set 70652 Stormbringer de Bliksemdraak

Een leuke aanvulling op de robot is “The Lego boost idea book” wat vol staat met variaties die je kan bouwen en daagt je uit om nieuwe bouwwerken zelf te bedenken. Het boekje is wel in het Engels maar heeft duidelijke plaatjes waardoor het niet erg is als je geen Engels kunt.
>> The Lego boost idea book kopen 

Lego boost combineren met deze 2 lego sets

Onze Lego Boost ervaring

Leuk is dat waar normaal Lego stopt na het bouwen de plezier bij de robot pas begint. Er wordt eindeloos mee gespeeld en gecodeerd. Er gaat wat meer werk zitten in het bouwen en soms moet je tussentijds checken of het wel goed gaat, want het is zonde als een dagenlang bouwwerk niet blijkt te werken omdat een steentje verkeerd zit. Desondanks kunnen ze er goed mee overweg ook al zijn ze nog wat jong, 5 en 6 jaar. 

De app is heel goed ingericht en helder in gebruik. Bouwen en coderen wordt perfect gecombineerd en zo blijven ze wel geboeid en blijft de zin om door te gaan met bouwen. De robot heeft zichzelf echt bewezen en was echt een hele goede investering, ik zou hem iedereen zo aanraden! Let wel op dat de Lego Boost alleen met een tablet of smartphone werkt dus het is essentieel dat je die beschikbaar hebt. 

Waar koop je de Lego Boost & aanbiedingen

De Lego Boost robot is geen goedkope set om aan te schaffen met een verkoopprijs van € 159,- het loont dus om te wachten op een mooie aanbieding. Bij onderstaande websites is de set van Lego Boost het vaakst in de aanbieding:
>> Bol.com
>> Amazon.nl
>> Alternate.nl
>> Lego store

Tip: vergeet de verzendkosten niet die verschillen sterk per verkoper

Pinterest afbeelding lego boost ervaring en review

Heb jij ook Lego creaties gemaakt? Deel ze!

Hebben jullie thuis ook de Lego Boost? En wat hebben jullie al gebouwd? Ik ben ook erg benieuwd naar jullie ervaringen en creaties. Dus deel ze vooral met me op InstagramPinterest en Facebook

Check hier ook leuke ideeën om je lego op te bergen.