Spelen

Modderkeuken, de 5 leukste om zandtaartjes te bakken

Dit zijn leuke modderkeuken voor kinderen

Modderkeukens zijn het perfecte item voor in de tuin. Voor kinderen die ervan houden om met zand en water te spelen, en zeg nou zelf dat is toch eigenlijk wat elk kind wel zou willen. Niks is fijner om een plekje te hebben waar je mag kliederen, zandtaartjes kan bakken en heksensoepjes kan brouwen. Dat en nog veel meer is precies wat je allemaal kan doen in een modderkeuken.

Wat is een modderkeuken?

Dit is een keuken voor buiten waar kinderen met alles wat ze in de natuur vinden kunnen spelen. Het liefst zit er stromend water in zodat ze met zand modder kunnen maken. Daarnaast zijn ook leuke speelgoed accessoires onmisbaar zoals een pan en pollepel.

Lees ook: 15x Leuke buiten speel activiteiten voor kinderen

5 x de leukste modderkeukens

De leukste modderkeukens op een rijtje, van groot tot klein en van duur tot betaalbaar. Voor ieder wat wils.

Mud Pie discovery modderkeuken

Mud pie discovery modderkeuken met extra speelgoed

Deze stoere en robuuste outdoor keuken is meer dan een zand en water speelplek. Er is plek om een moestuin te laten groeien, een waterbaan aan vast te maken of om mooie raam schilderingen te maken. Je koopt deze Mud Pie keuken hier.

Handig, een verrijdbare modderkeuken!

Verplaatsbare modderkeuken van hout

Deze multifunctionele buitenkeuken of modderkeuken is gemaakt van massief hout. Kinderen kunnen er creatief met modder en zand spelen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Koken, bakken, braden, plantjes potten of lekker spelen met de modder. Alles is mogelijk! Wil je de buitenkeuken verplaatsen? Geen probleem, dankzij de wielen kan dit heel makkelijk.

Deze modderkeuken heeft onder andere een oven, ‘bakplaat’ en een grote modderkom, modderpotten en bloempotten welke van metaal zijn gemaakt. Ook is er opbergruimte en haakjes om het kookgerei op te bergen. Kortom: een leuke complete modderkeuken. Deze handige modderkeuken bestel je hier.

Let op de keuken is gemaakt van onbehandeld hout. Het is aan te raden het hout voor gebruik te beitsen of lakken zodat deze langer mee gaat.

TP Modderkeuken met watertap

Modderkeuken van TP toys met watertap

Deze modderkeuken is uitgerust met uitschuifbaar werkblad voor extra ruimte. Ook zit er een waterreservoir bij met een tap om modder te maken in de grote water/zand bak. Het kastje is er om je speelgoed na het spelen weer netjes in op te bergen. Deze keuken kan je hier bestellen.

Roba modderkeuken

Modder keuken van Roba

De modderkeuken van Roba is eenvoudig vormgegeven en ook fijn geprijsd. De grote bakken die je kan vullen met water en zand kunnen afgedekt worden en zo creëer je een groot werkblad. Handige zand en water modder keuken bestel je hier.

Houten buitenkeuken Exit Yummie

Buiten keuken met werkende kraan.

Voor echte modderkeuken prinsjes en prinsesjes is deze exit keuken zeer geschikt. De keuken is heel compleet met potten en pannen en wanneer je de tuinslang erop aansluit komt er zelfs water uit de kraan! Toffe buiten keuken van Exit bestel je het voordeligst hier.

Zand & Water Speelkeuken

Binnen en buiten keuken

 

Deze compacte keuken is voor binnen en buitengebruik geschikt. De wastafel met werkende kraan kan je omwisselen voor een grote bak die gevuld kan worden met zand. Deze handige modderkeuken bestel je hier.

Tips voor leuke modderkeukens

Nog meer inspiratie!

Nog meer inspiratie nodig voor in je tuin lees dan ook het blog Tips om een kindvriendelijke tuin te maken. Je kan Mamalies voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.