Spelen

De leukste spelletjes voor op vakantie

In mijn tas gaan er altijd wel een paar mee op vakantie: spelletjes! Of we nou op wintersport gaan, uit eten of op reis naar de zon, de spelletjes gaan altijd mee. Spelletjes zorgen voor een beetje quality time met elkaar. We hebben samen veel lol, hoewel niet iedereen even goed tegen zijn verlies kan. Maar daar leren de kinderen ook weer van, je kan niet altijd winnen.

Het populairste reis en dobbelspel van 2021

Dit is nu het spel wat veruit het populairst is om mee te nemen op reis en vakantie.

Keer op Keer het populairste reis en dobbelspel van dit moment

het leukste vakantie en reisspel keer op keer

Keer op Keer is een dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin, wat je ‘keer op keer’ wilt spelen! Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijk gekleurde gebieden te vullen. Het is geen moeilijk spel en na het lezen van de uitleg kun je zo beginnen. Het is een tactisch spel maar ook een dobbelspel dus het komt ook neer op geluk bij het dobbelen. Ben je uitgespeeld? Bestel dan de uitbreidingsset voor Keer op Keer voor nog meer speelplezier!

Vanaf 7 jaar en voor 1-6 spelers.
Bestel Keer op Keer dobbelspel en de Keer op Keer uitbreidingsset

Leuke vakantie spellen voor mee op reis

Zie hieronder mijn tips voor nog meer leuke familie reisspelletjes voor op vakantie!

Uno Junior, het nummer 1 spel voor op vakantie!

Dit is onze absolute nummer 1! Het lijkt op het ouderwetse pesten zoals wij dat vroeger speelden met een kaartspel, maar dan met leuke afbeeldingen en makkelijke tekens. Onze zoon van 3 kan dit spelletje ook meespelen (kaarten vasthouden is wat lastiger maar daar kan je een kaartenhouder voor gebruiken). Dit neem ik altijd mee of we nou gaan picknicken, uit eten gaan of op vakantie. Handig formaat je stopt het zo in je tas.

Vanaf 3 jaar tot 12 jaar en voor 2-4 spelers.
Bestel Uno Junior

Qwixx Dobbelspel, een echte hit!

Qwixx is een eenvoudig dobbelspel dat iedereen snel heeft geleerd. Het biedt veel meer dan de bekende dobbelspellen omdat de keuzes die je maakt echt van invloed zijn op de rest van het spel. Je hebt bij dit spel veel interactie met je medespelers en hoeft niet op je beurt te wachten. Bij iedere worp speelt iedereen mee. Ook de speelduur is een pluspunt, een potje Qwixx duurt ongeveer een kwartier.

Vanaf 7 jaar tot 99 jaar en voor 2-5 spelers.
Bestel Qwixx

Maan Roos Vis Letterkwartet

Zodra ze eerste woordjes kunnen lezen kan dit kwartet spel gespeeld worden. Leuk is dat er spelenderwijs geoefend wordt met letters en woordjes. Onze zoon van 6 speelt dit nu. Nadeel is dat we dit niet met het hele gezin kunnen spelen omdat onze jongste nog niet kan lezen.

Vanaf 6 jaar tot 8 jaar (of wanneer ze kunnen lezen) en voor 2-4 spelers.
Bestel Man Roos Vis Letterkwartet

MiMiq

Net nieuw maar nu al een succes. Mimiq is een grappig kwartet spel waarbij je gekke gezichten moet trekken! Spaar setjes van drie kaarten door gezichten te imiteren die op de kaarten staan. Onze kinderen spelen graag kwartet en dit spel is daar een leuke variant op. Het is alleen lastig om de kaarten vast te houden terwijl je een gekke bek moet uitbeelden 😉

Vanaf 4 jaar tot 99 jaar en voor 2-4 spelers.
Bestel Mimiq

Kroko Loko

Dit spel hebben we al heel lang. Onze zoon van 2 kon dit spel al snel meespelen en daarom gaat dit altijd mee op vakantie maar wordt dit op zondag ochtend ook vaak uit de kast gehaald. Kroko Loko is een memo-spel. Gooi met de dobbelsteen en laat de krokodil een water-, land of luchtdier “eten”. Wie de langste krokodil heeft wint het spel.

Vanaf 2 jaar tot 6 jaar en voor 2-4 spelers.
Bestel Kroko Loko

SkipBo Junior, populair spel voor in de reistas!

Zodra de kinderen tot 10 kunnen tellen kunnen ze dit spel spelen. Ik speelde dit als kind ook al tijdens onze vakanties. De Junior versie heeft afbeeldingen van dieren. De genummerde kaarten (van 1-10) moeten in de juiste volgorde weggelegd worden op de stapels. Wie als eerste al zijn kaarten weg heeft gespeeld heeft gewonnen. Het zou vanaf 4 jaar zijn maar is nog best lastig omdat het wel een beetje een tactisch spel is.

Vanaf 2 jaar tot 11 jaar en voor 2-4 spelers.
Bestel Skip Bo Junior

Kikker Kwartet

Dit kwartet spel is leuk voor de allerkleinste. Je hoeft maar 3 kaarten te verzamelen en de afbeeldingen zijn speels en goed herkenbaar. Omdat de kaarten extra groot zijn kan dit vanaf 2 a 3 jaar al goed gespeeld worden. Onze versie is al aardig versleten door het vele speelplezier die onze kinderen er al mee hebben gehad.

Vanaf 2 jaar tot 6 jaar en voor 2-4 spelers.
Bestel Kikker Kwartet

Rummikub voor op reis

Is wel wat ingewikkeld maar zoon van 6 speelt dit al een beetje mee. Is nu nog meer voor de ouders zodra de kinderen op bed liggen. De kinderen vinden het wel altijd leuk om cijfer reeksen te maken met de steentjes. Ik zag dat er ook een junior versie is die maar tot 10 gaat wellicht schaf ik die wel aan voor onze volgende vakantie.

Vanaf 6 jaar tot 99 jaar en voor 2-4 spelers.
Bestel de reisversie van Rummikub

spelletje uno junior

Uno Junior

Spelletje kikker kwartet
Kikker Kwartet
Spelletjes Skipbo
Skip Bo Junior
Spelletje kroko loko
Kroko Loko
Mimiq spelletjes
MiMiq
Maan Roos Vis Letterkwartet spelletjes
Maan Roos Vis Letterkwartet

Wat zijn jullie leukste vakantie spellen?

Wat spelen jullie het liefst? Spellen voor twee personen, bordspellen met het hele gezin of juist solo spelletjes?