Spelen

Leukste speelgoed voor kleine onderzoekers en avonturiers

Het leukste speelgoed voor onderzoekers en kinderen

Het leukste speelgoed en spullen voor kinderen die heel de dag in de natuur zijn, op onderzoek uitgaan en alles willen ontdekken! Dan wil je een mes en zaag om een katapult te maken van een tak die je tegenkomt tijdens je tocht door de bosjes. Of een verrekijker om te spotten of die lijster wel een lijster is of toch een specht. Ook kriebelbeestjes zijn niet veilig en zelf een vuurtje maken dat wil je ook wel leren! Zie hier het allerleukste speelgoed om de kleinste ontdekkers en avonturiers cadeau te geven.

Vuurstarter

Zelf een kampvuur maken zonder aansteker doe je met een vuurtstarter. Hoe cool is het om er zelf een te hebben en met wat hout en droog stro een kampvuur te maken om je marshmallows boven te braden. De vuurstarter is geschikt vanaf 7 jaar en is te koop bij Ilovespeelgoed.

Zakmes en zaag in één

Wanneer je een geschikte tak vind moet je natuurlijk wel een zaag hebben om hem op maat te zagen en een mes om er een punt aan te slijpen. Twee-in-één dat is dit leuke en soliede zakmes voor kinderen. Dit mes wel alleen gebruiken onder toezicht van een volwassene natuurlijk! Te bestellen bij Ilovespeelgoed.

Hoofdlamp

In die donkere grot of die hut wil je natuurlijk wel goed licht hebben. De uitkomst is een hoofdlamp. Ook handig om beestjes te zoeken en vangen in donkere hoekjes, met ene hoofdlampje heb je je handen vrij om ze te vangen! Hoofdlampen vanaf € 7,95 bij de Decathlon

Walkie Talkie

Als je aan het speuren bent wil je natuurlijk wel in contact blijven met je vriendjes dat kan met ene walkie talkie. Neem bijvoorbeeld die van Alecto met ene bereik van 5 km en makkelijk in gebruik en geen ruis op de lijn. Walkie Talkie’s vanaf € 29,99 bij Coolblue.

 

Schepnet

Ontdek het waterleven met een schepnet. Neem een legen glazen poty loop naar een slootje en kijk wat je er allemaal uit tovert met je netje. Slootje scheppen is erg leuk en leerzaam. Een solide schepnet koop je bij de Decathlon.

Insectenloep

Wanneer je iets gevangen hebt wil je dit natuurlijk ook goed bekijken en het liefst wel 10 x zo groot! Met deze beweegbare loep kan je goed al je insecten vondsten bekijken en bestuderen want hoeveel pootjes hebben ze nou eigenlijk en waar zitten de ogen bij een pissebed? Super insecten beweegbare loep bij Ilovespeelgoed.

Verrekijker

Haal de natuur dichtbij met een verrekijker. Het is natuurlijk reuze leuk om vogels te kijken of te spotten waar je vliegtuig in de boom is blijven hangen. Verrekijker met opbergtasje speciaal voor kinderen vanaf € 7,95 bij Ilovespeelgoed.

Verrekijker voor avontuurlijke kids

Kompas

Raak nooit de weg kwijt met dit mooie metalen kompas. Is speciaal ontwikkeld voor kinderen en gemaakt van echt metaal zodat die super lang meegaat! Kompas om nooit meer kwijt te raken vanaf € 9,95 bij Ilovespeelgoed.

Kompas.

Nog meer leuke tips?

Heb jij nog meer tips om dit lijstje aan te vullen laat dan een reactie hieronder achter. En verder hoop ik dat je een leuk cadeau hebt gevonden voor de kleine onderzoeker.

Op Mamalies vind je nog meer super veel coole en leuke inspiratie voor activiteitenknutselen en speeltips die je kan doen met je kinderen. Je kan ons voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.