Spelen

Loopfiets voor kinderen: vanaf welke leeftijd & de leukste!

Loopfiets: waar let je op, vanaf welke leeftijd & de leukste!

Loopfietsjes zijn wat mij betreft echt onmisbaar voor de ontwikkeling. Kinderen leren hierop hoe ze hun evenwicht moeten houden wat echt de perfecte oefening is om later te leren fietsen. Daarnaast zijn ze een stuk sneller dan lopend en is een loopfiets makkelijk om mee te nemen tijdens een bos wandeling of een wandeling door de stad

De beste loopfietsjes voor kinderen

Er zijn op dit moment allemaal fancy loopfietsjes op de markt, in de vorm van een loopscooter of zelfs in de vorm van een draak. Leuk natuurlijk maar ze doen hun werk als loopfietsje als voorbereiding op het fietsen vaak niet zo goed. Onderstaande loopfietsjes doen dat wel en zien er ook nog leuk uit…

Puky Loopfiets

Puky klassieke loopfiets

Puky is wel mijn favoriete merk wat betreft loopfietsen. Ze zijn perfect wat betreft de maat en verstelbaarheid, zijn niet kapot te krijgen en zijn gewoon gewoon wat ze eigenlijk juist zo leuk maakt. Alles Puky fietsjes vind je hier.
Advies leeftijd: 2,5 – 6 jaar

Retro Puky fiets

Retro loopfiets van puky

Wil je wel de betrouwbaarheid van Puky maar toch een hipper type dan is dit een goede optie. Hippe fiets van Puky koop je hier.
Advies leeftijd: 2,5 – 5 jaar

Stoere versie van de Puky loopfiets

Loop fietsje van Puky

Gaaf voor stoere jongens is deze race versie van de Puky fiets die ook voldoet aan alle eisen van een goede loopfiets. Stoere Puky loopfiets in Zwart en Roze bij Bol.com.
Advies leeftijd: 2,5 – 5 jaar

Scoot and Ride meegroei loopfiets en step, Highway Kick

Meegroei loopfiets voor peuter en kleuters

Deze 2-in-1 verstelbare loopfiets en step groeit met je kindje mee van 1 – 5 jaar. Met 1 druk op de knop verander je de loopfiets in een step en andersom zonder gereedschap! De zitting is verstelbaar in 3 posities en ook het stuur is in hoogte verstelbaar. Meer informatie en de prijs van de Highway Kick vind je hier.
Advies leeftijd: 1 – 5 jaar

Amigo Volt loopfiets

Amigo loopfiets voor kinderen van 4 jaar

De Amigo Volt loopfiets is er in veel verschillende kleurtjes en gave combinaties en heeft ook de juiste specificaties. Zeker een aanrader dus! De Amigo Volt loopfiets is verkrijgbaar in verschillende frame uitvoeringen van retro tot strak dus echt voor ieder wat wils! Bekijk de verschillende uitvoeringen hier.
Advies leeftijd: 2 – 4 jaar

Vintage look Trybike 2-in-1

2-in-1 Fietsje van Trybike voor kinderen vanaf 1 jaar

Last but not least is deze loopfiets die je kan ombouwen en verstellen waar en je hoe je maar wilt. Groot voordeel is dat de fiets langer mee gaat omdat hij al geschikt is voor kinderen vanaf 1,5 jaar door de optie van 2 wielen achter. De 2-in-1 Trybike koop je hier.
Advies leeftijd: 1,5 – 6 jaar

Lichtgewicht design loopfiets van BERG; de Biky!

Berg Biky design fiets

De stoere Biky heeft een opvallend design en is gemaakt van lichtgewicht magnesium. De fiets is dus zeer sterk en super licht. Hierdoor is de fiets erg gemakkelijk te besturen maar vooral geweldig om mee te rijden. Echt een aanrader dus! Daarnaast heeft de fiets comfortabele luchtbanden en ene verstelbaar zadel. De BERG Biky loopfiets is verkrijgbaar in roze en groen en bestel je hier.
Advies leeftijd: 2 – 5 jaar

Waar moet een goede loopfiets aan voldoen?

Het belangrijkste is dat het zadel verstelbaar is want het is heel belangrijk dat de hoogte van het zadel goed is afgestemd op de lengte van je kindje. De voetjes moeten net bij de grond kunnen zo gaan ze van alleen maar lopen over op een langer zweefmoment. Zo oefenen ze hoe ze hun evenwicht moeten bewaren.

Wat daarnaast belangrijk is om op te letten bij de aankoop is:

  • Het gewicht van de fiets niet te zwaar
  • Het stuur verstelbaar en op juiste afstand van het zadel
  • Eventueel een handrem, is geen must ze kunnen ook met hun voeten remmen alleen slijten de schoenzolen dan wat sneller.

Vanaf welke leeftijd kan je op een loopfiets?

Kinderen kunnen vanaf de leeftijd van 2 á 2,5 jaar op een 2-wiel loopfiets. Dit hangt naast de leeftijd ook af of ze al goed kunnen lopen, hoe groot je kindje is en hoe zelfverzekerd. Tot die tijd is een 3- of 4-wiel loopfiets geschikt. Of kies de 2-in-1 ombouw versie van Trybike welke meegroeit met je kindje, zie hieronder in het overzicht.

De voordelen van een loopfiets

  1. Een loopfiets is naast een handig vervoersmiddel ook goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen.
  2. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die opgroeiden met een loopfiets sneller en makkelijker leerden fietsen.
  3. Ze trainen hun beenspieren en worden er sterker van.
  4. Je bent sneller van A naar B dan wanneer je kindje zelf moet gaan lopen.

 

Loopfietsen voor kinderen

Nog meer inspiratie?

Wat is jullie favoriete loopfietsje? Neem een kijkje verder op de site voor nog meer leuke en handige suggesties op het gebied van speelgoed. Je kan ons voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.