Maak je tuin kindvriendelijk met deze tips
Spelen

Tips om een kindvriendelijke tuin te maken

Wanneer je je tuin gaat aanleggen of renoveren is het verstandig om daarin rekening te houden met de kinderen. Je wil tenslotte ook dat je kinderen lekker buiten kunnen spelen in je eigen tuin. In dit blog geef ik je een aantal tips die je zou kunnen toepassen om je tuin kindvriendelijk te maken of zelfs een heus kinderparadijs kan creëren!

Tips om de tuin kindvriendelijk te maken

De kinderen verdienen natuurlijk een fijne en leuke tuin waarin ze veilig buiten kunnen spelen. Met deze tips gaat dat zeker lukken!

Creeër een speelhoek

Heb je wat ruimte in je tuin over creëer dan een speelhoek en plaats daar iets leuks voor de kinderen zoals een speelhuisje of een speeltoestel met glijbaan, een hut of een modderkeuken, een zandbak is ook altijd een succes. Mocht je een zandbak nemen koop er dan een met een deksel anders zal hij snel veranderen in een kattentoilet!

Tip: Modderkeukens, de 5 leukste om zandtaartjes te bakken!

Jump! Jump! Jump!

Niet iedereen heeft er plek voor maar als je plek hebt… Koop een trampoline! Dit is echt je beste aankoop ooit! Ingegraven tussen de planten valt die niet heel erg op en geloof mij er wordt echt elke dag gebruik van gemaakt, weer of geen weer.

Maak je tuin kindvriendelijk met ene trampoline

Gras om zacht op te kunnen spelen

Leg een stukje (kunst)gras aan om lekker & comfortabel buiten op te kunnen spelen, dat zit een stuk fijner dan harde stenen. Heb je geen plek voor gras dan voldoet een buitenkleed ook en die staan nog gezellig ook!

Laat binnen in buiten overlopen

Door je huis met je tuin te verbinden met een schuifdeur van glas zullen de kinderen makkelijk in en uit kunnen lopen. Ook kan je de kinderen vanuit huis makkelijk in de gaten houden. Daarnaast is het super lekker om in de zomer je deuren open te gooien en zo buiten naar binnen te halen… Op de website van ForaVida online vind je een ruim aanbod aan glazen schuifwanden.

Vergeet het buitenspeelgoed niet!

Door de tijd heen zal er zat buitenspeelgoed verzameld worden. Dit is leuk om mee te spelen maar vergeet niet dat het ook ergens opgeborgen moet worden. Dit kan in je schuur in bijvoorbeeld een kratten rek zo kunnen de kinderen er makkelijk zelf bij en het ook weer makkelijk zelf opruimen.

Chillen in de hangmat

Hang een hangmat op om te kunnen chillen, hier wordt iedereen in het gezin blij van. Je kan er een ophangen tussen bomen of sla 2 palen in de grond. Geen plek voor een hangmat? Een hangstoel neemt minder plek in en is ook erg comfortabel.

Maak de tuin veilig

Heb je en vijver of grenst je tuin aan een sloot? Haal de vijver weg of zet er een goed hek voor. Woon je aan een drukke weg zorg dan voor een goed hek met kinderslot. Zo weet je zeker dat de kinderen rustig en onbezorgd kunnen spelen in de tuin.

Loungehoek voor groot en klein

Een relaxte lounge set of lounge stoel om te kunnen zitten is onmisbaar. Je kan hier lekker zitten terwijl de kinderen spelen of juist gezellig samen op wegkruipen met een boekje voor wat quality time samen. Voor elk formaat tuin is wel een lekker lounge zitje te vinden. Wanneer je je terras gaat inrichten kan je hier een plekje voor vrijmaken.

Moestuintje voor de kids

Een moestuin is leuk en leerzaam. Zo leren de kinderen hoe je van een zaadje een plant kan laten groeien en zelfs op kan eten! Heb je niet zulke groene vingers? Je kan bij het tuincentrum ook gewoon kleine tomaten planten kopen waar al tomaatjes aan hangen 😉

Zo maak je je tuin kindvriendelijk

Kindvriendelijke planten

Kleine kinderen stoppen vaak van alles in hun mond ook besjes en planten. Je wilt natuurlijk een tuin waar ze onbezorgd en veilig kunnen spelen. Maar wist je al dat sommige planten giftig kunnen zijn voor kinderen? Zoals de buxus welke toch best in veel tuinen staat is bijvoorbeeld giftig voor kinderen.

Zo maak je je tuin kindvriendelijk