Spelen

Tips om een kindvriendelijke tuin te maken

Maak je tuin kindvriendelijk met deze tips

Wanneer je je tuin gaat aanleggen of renoveren is het verstandig om daarin rekening te houden met de kinderen. Je wil tenslotte ook dat je kinderen lekker buiten kunnen spelen in je eigen tuin. In dit blog geef ik je een aantal tips die je zou kunnen toepassen om je tuin kindvriendelijk te maken of zelfs een heus kinderparadijs kan creëren!

Tips om de tuin kindvriendelijk te maken

De kinderen verdienen natuurlijk een fijne tuin waarin ze veilig buiten kunnen spelen. Met deze 7 tips gaat dat zeker lukken…

Creeër een speelhoek

Heb je wat ruimte in je tuin over creëer dan een speelhoek en plaats daar iets leuks voor de kinderen zoals een speelhuisje of een speeltoestel met glijbaan, een hut of een modderkeuken, een zandbak is ook altijd een succes neem er wel een met deksel anders zal hij snel veranderen in een kattentoilet!

Neem een trampoline!

Niet iedereen heeft er plek voor maar de trampoline is onze beste aankoop ooit geweest voor in de tuin. Ingegraven tussen de planten valt die niet heel erg op en er wordt echt elke dag op gesprongen, weer of geen weer.

Gras om zacht op te kunnen spelen

Leg een stukje (kunst)gras aan om lekker & comfortabel buiten op te kunnen spelen, dat zit een stuk beter dan harde stenen. Heb je geen plek voor gras dan voldoet een buitenkleed ook en die staan nog gezellig ook!

Chillen in de hangmat

Hang een hangmat op om te kunnen chillen, hier wordt iedereen in het gezin blij van. Je kan ze ophangen tussen bomen of sla 2 palen in de grond. Geen plek voor een hangmat? Een hangstoel neemt minder plek in en is ook erg comfortabel.

Fijn voor groot en klein

Een relaxte loungeset of lounge stoel om te kunnen zitten is onmisbaar. Je kan hier lekker zitten terwijl de kinderen spelen of juist gezellig samen op wegkruipen met een boekje voor wat quality time samen. Voor elk formaat tuin is wel een lekker lounge zitje te vinden. Wanneer je je terras gaat inrichten kan je hier een plekje voor vrijmaken.

Vergeet het speelgoed niet!

Door de tijd heen zal er zat buitenspeelgoed verzameld worden. Dit is leuk om mee te spelen maar vergeet niet dat het ook ergens opgeborgen moet worden. Dit kan in je schuur in bijvoorbeeld een kratten rek zo kunnen de kinderen er makkelijk zelf bij en het ook weer makkelijk zelf opruimen.

Kindvriendelijke planten

Kleine kinderen stoppen vaak van alles in hun mond ook besjes en planten. Je wilt natuurlijk een tuin waar ze onbezorgd en veilig kunnen spelen. Maar wist je al dat sommige planten giftig kunnen zijn voor kinderen? Kijk hier voor een uitgebreide lijst van giftige planten.

Zo maak je je tuin kindvriendelijk

Heb jij al een kindvriendelijke tuin?

Heb jij nog een tip om een tuin kindvriendelijk te maken? Laat een berichtje achter op Facebook of Instagram en wie weet wordt jou tip ook opgenomen in dit lijstje!