De mooiste houten speelkeukens en speelgoedkeuken.
Spelen

De mooiste houten speelkeukens voor kleine masterchefs!

Een houten speelkeuken is een echte must-have wat betreft speelgoed, als je het mij vraagt. Het spelen in een speelkeuken prikkelt de fantasie van je kindje en stimuleert de creativiteit. Zo kan je kindje koken als jij het eten maakt of de afwas doen net als mama of papa. Je zult zien dat ze er vaak mee spelen alleen, of met vriendjes en vriendinnetjes. Houten speelgoed is mooier dan de kunststof varianten en daarnaast is hout een duurzame keuze. Houten speelgoed is veel steviger en gaat jarenlang mee. Daarnaast is hout veel mooier en dat wil je want de keuken moet ook bij je interieur passen. Daarom heb ik hier de leukste en mooiste speelkeukens voor je op een rijtje gezet.

De mooiste houten speelkeukens voor mini chef-koks

Bekijk hier de mooiste houten speelkeukens voor kinderen om hun keuken skills te ontwikkelen.

Duurzame houten speelkeukens van Petit Amelie

Duurzame speelkeuken van Petit Amelie!

Deze mooie houten speelkeuken is stevig, robuust en belooft jarenlang speelplezier. En daarnaast is die heel compleet. De kinderkeuken wordt geleverd met een uitgebreide houten keuken set zoals pannen, peper en zout stel, keukengerei en borden. De keuken is naast deze mooie olijfgroene kleur ook te krijgen in lichtgrijs, roze en wit. Bekijk hier alle varianten: speelgoedkeuken van Petit Amelie

Roze speelgoedkeuken in retrostijl

Roze speelgoedkeuken in retro stijl!

Leuke pastelroze speelgoedkeuken in mooie retrostijl. Bij het ontwerp van deze keuken is aan elk detail gedacht, de stijl is mooi en hij is ook nog eens praktisch. De keuken is voorzien van een oven met deur, planken, een spoelbak met kraan, een kookplaat en een ruime kast voor keukengerei. Bij de keuken zit ook houten keukengerei en een mini koksschort. Bekijk hier de speelgoedkeuken in retrostijl.

Mooie houten speelgoedkeuken

Naturel houten speelgoedkeukentje voor de kinderen.

Dit compact houten speelgoed keukentje heeft een frisse, natuurlijke uitstraling met een vintage tintje! Het keukentje is uitgerust met een plastic wasbakje, kraan en een fornuis. En is uitgerust met twee houten pannetjes, kookgerei en een peper- en zoutvaatje. Perfect voor de kleine chef-koks onder ons. Bekijk hier de Atan houten speelgoedkeuken.

Little Dutch speelkeuken

Little Dutch houten speelkeuken

Prachtige houten speelkeuken van het merk Little Dutch speelkeuken

Leuke kinderkeuken van hout

Leuke speelkeuken voor kids.

 

Deze mooie keuken is echt robuust en van hoge kwaliteit. De kleine keukenprinses kan hier urenlang mee spelen. Leuk detail is de achterwand dat een krijtbord is. Daar kan het menu van de dag op geschreven worden. Bekijk hier de leuke houten speelkeuken van Musterkind.

Ice cream! Zo cute!

Ijskraam om mee te spelen.

Deze ijsco kar mag niet missen in dit rijtje. Het is dan wel geen speelkeuken maar deze ice cream kar is toch te zoet! De kar is compleet met houten geld en ijsjes. En er zitten zelfs hoorntjes en ijsbolletjes bij om zelf je eigen ijsje te kunnen scheppen. Bekijk hier de houten ijskraam.

Houten speelkeuken van Petit Amelie

Prachtige speelkeuken van hout

Houten zacht roze speelkeuken van Petit Amelie met prachtige gouden details. Echt een eyecatcher!

Vrolijke keuken in pastel kleuren

Vrolijke keuken in pastelkleuren

Je krijgt spontaan een lach op je gezicht van deze vrolijk lachende keuken! De houten keuken van KidKraft in mooie pastelkleuren is een echt leuke keuken die ook nog eens allemaal mooie accessoires heeft. Je kan er de lekkerste koekjes in bakken. En de kids branden hun handen niet als ze de koekjes uit de oven halen met de schattige ovenwanten. Check hier de Lil Friends speelkeuken van KisKraft.

Janod speelkeukentje

Janod speelkeukentje van hout met accessoires.

Leer koken als een master chef in deze stoere speelkeuken met retro vibes van Janod. De keuken is uitgerust met echt metalen pannen en spaghetti lepel. En wanneer je de knoppen van de oven draait hoor je ze ook echt tikken. Bekijk hier alle info van de Janod speelkeuken.

Designers keuken

Designers keuken voor kids

Een echte design keuken voor de chef in spé! De moderne speelkeuken in mooie blauwe kleur heeft stoere leren handgrepen. De keuken heeft ook een elektrisch fornuis met licht en geluid en een oven met uitneembare bakplaat. Ook zit er bestek bij en keukengerei. Kijk hier naar de Small Foot speelkeuken voor meer info.

Kinderkeuken van KidKraft

Mooie houten speelkeuken.

Deze compacte houten speelkeuken is mooi geprijsd. Leuk detail is de klok waarmee de kinderen kunnen leren klokkijken. Budgetproof speelkeuken Time to Cook Kinderkeuken van KidKraft.

All time klassieker, de IKEA speelkeuken

De IKEA speelkeuken

 

De IKEA speelkeuken is een echte klassieker welke al in veel huizen te vinden is. Daarnaast is het ook een perfecte keuken om aan te passen aan je eigen wensen. Scroll eens op Pinterest naar IKEA Duktig hacks en je zult genoeg inspiratie vinden voor je volgende DIY project!

Waarom je een speelgoedkeuken wilt voor je kind

Wat zijn nou precies de voordelen van het spelen met een speelkeuken? En waarom is het een must-have?

Stimuleer de creativiteit van je kind: Een speelkeuken is imitatiespeelgoed hiermee wordt de fantasie van kinderen geprikkeld.

Ontwikkelen van vaardigheden: Het spelen in een keukentje helpt om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen die ze later in het leven nodig hebben, zoals koken en schoonmaken.

Ontwikkeling fijne motoriek: Kinderen moeten tijdens het “koken” kleine voorwerpen vastpakken, roeren, snijden en andere handelingen uitvoeren. Dit helpt om hun fijne motoriek te verbeteren en te ontwikkelen.

Lees ook: Deze vaardigheden ontwikkelen kinderen door het spelen met speelgoed

Vanaf welke leeftijd is een speelkeuken geschikt?

Vanaf welke leeftijd is een speelkeuken nou leuk en geschikt speelgoed? Kinderen vinden het al snel leuk om te “helpen” in de keuken maar een speelkeuken is pas geschikt voor kinderen met de leeftijd van 2 à 3 jaar. Dit is vanwege de kleine en losse onderdelen die bij de speelkeuken zitten. Omdat kinderen vaak echt vele jaren met ene keuken spelen en je ook wilt dat die er mooi uitziet kan je het beste kiezen voor een duurzaam en houten keukentje.

Lees ook alles over: De mooiste modderkeukens voor buiten

Mooie houten speelkeuken pinterest