Welke step is het beste voor peuters.
Spelen

Peuter step, zo kies je een goede step & tips

Een kind kan leren steppen wanneer hij 2 of 3 jaar is en stabiel rechtop kan staan en lopen. Een step is voor een peuter een leuke manier om zijn evenwicht en motorische vaardigheden verder te ontwikkelen. Het steppen is vaak binnen een half uur al geleerd maar het sturen kan soms wat langer duren. Zodra het steppen en het sturen lukt zijn de kids niet meer te stoppen en gaan ze je als een speer voorbij!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een peuter step

Er zijn een aantal zaken belangrijk om op te letten wanneer je wil investeren in een goede en fijne step voor je peuter. Natuurlijk kan je een stepje voor niks ergens op de kop tikken maar dan weet je ook al dat er valpartijen gaan komen. Hou daarom rekening met de volgende punten wanneer je een step gaat uitzoeken:

Hoogte & grootte

De hoogte van het stuur is goed wanneer deze borst hoogte is wanneer je kindje op de step staat. Zo kan je kindje de step beter onder controle houden en kan hij goed rechtop staan. Een te laag stuur zorgt ervoor dat hij niet stabiel staat en een te hoog stuur is moeilijker om mee te sturen. Daarnaast is een hoog stuur ook gevaarlijk dan kan je kindje als hij ergens tegenaan stoot gemakkelijk met zijn gezicht tegen het stuur aan botsen.

Step met 3 wielen

Kies voor een step met aan de voorkant of achterkant 2 wielen. De twee wielen zorgen ervoor dat de step stabiel staat en niet omvalt zo kan je kindje makkelijk op de step staan en hebben ze meer zelfvertrouwen doordat ze beter hun evenwicht kunnen behouden.

Kwaliteit en stabiliteit

Is de step stabiel en stevig. Gewoon kwestie van even neerzetten en een beetje wiebelen. Blijft de step stevig staan zonder dat er iemand op staat en rammelt die niet als je hem heen en weer schud? En overall, ziet de step er solide uit?

Lees ook: Zo kies je de juiste loopfiets voor je kind

De beste peuter step

Bovenstaande info in gedachte houdend kan je nu op zoek gaan naar een geschikte step voor je 2 of 3 jarige kindje. Gelukkig zijn er op de markt heel veel leuke stepjes te vinden die geschikt zijn. Ik heb alvast wat vooronderzoek gedaan en een aantal goede stepjes op een rijtje gezet om te helpen bij het kiezen. Zo hoef jij alleen nog maar te kijken of het kleurtje je aanspreekt en de prijs.

Voordelige peuter step van Decathlon

Decathlon Oxelo Kinderstep lichtgevende wielen B1 500

De B1 step van Decathlon met 3 wielen is een leuke en intuïtieve step voor peuters. Door het unieke stuursysteem is dit de eerste step die het leerproces bevordert, sturen vereenvoudigt en de psychomotorische ontwikkeling van kinderen vanaf 2 jaar ondersteunt. Tijdens het steppen en sturen kantelt de voetplank van de B1-step in een precieze hoek om je kind natuurlijk mee te laten bewegen in elke bocht. Dit systeem voorkomt dat je kind zijn evenwicht verliest in de bocht.

Voor wie is deze step geschikt: De step is geschikt voor 2 jarige kinderen tot ongeveer 5 jaar met een lengte van 80 – 115 cm.

Waarom je deze step zou kiezen: Goedkoop in de aanschaf, stuur verstelbaar in 3 standen & te personaliseren met zelf te kiezen voetenplank in leuke kleuren!

Tip: Extra cool is de iets duurdere B1 500 step deze heeft lichtjes in de wielen die oplichten wanneer je gaat steppen!

Prijs en waar het voordeligst te bestellen: Voor maar € 27,99,- schaf je de voordelige peuter step B1 van Decathlon en de bijpassende voetenplank. Of ga je voor wat duurdere B1 500 step met lichtgevende wieltjes die is al te koop voor € 49,-

BERG Nexo step, voor kids van 2 tot 12 jaar!

De BERG NEXO step foldable en met led verlichting.

De nieuwste step van BERG is de Nexo kinderstep. Deze step van Nederlandse bodem is geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Sturen doe je door te leunen in de bochten en de 3 wielen geven extra stabiliteit. Daarnaast heb je extra opties die je kan kiezen zoals gave LED wielen. De step is er in 4 kleuren. Een extra handige feature van de BERG NExo step is dat je hem gemakkelijk kan opvouwen.

Voor wie is deze step geschikt: De step is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met 12 jaar met een lengte van 90 – 140 cm. Het stuur is verstelbaar en groeit dus met je kindje mee. Het maximale toelaatbare gewicht is 50 kg.

Waarom je deze step zou kiezen? Degelijk Nederlands design van BERG wat je in alle details terug ziet. Deze step kan ook echt 10 jaar meegaan. Nog een groot voordeel is dat de step in elkaar geklapt kan worden zodat je hem makkelijk kan opbergen.

Deze step heeft ook extra opties zoals een verwisselbare LED module onder het deck. Zo verlicht jij de straat wanneer je voorbij racet.

Waar koop je de step het voordeligst: De BERG Nexo kinderstep koop je het voordeligst bij Bol.com.

Happy Step, stabiel en cool met lichtgevende wielen

Life Goods Happy Step peuterstep

Deze step is ideaal voor kinderen vanaf 2 jaar. De step stuurt door in de bocht te hangen en wanneer je gaat rijden gaan de led lampjes in de wieltjes automatisch aan. De step is er in 4 leuke kleuren.

Voor wie is deze step geschikt: De step is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met 5 jaar. Het stuur is verstelbaar en groeit dus mee met je kindje. Het maximale toelaatbare gewicht is 50 kg.

Waarom je deze step zou kiezen? De step wordt bestuurd door middel van leunen. Als naar links wordt geleund, zal de step ook naar links sturen. Dit is makkelijker voor kleine kinderen. daarnaast is de step heel stabiel en is die voorzien van een groot deck  met veel grip.

Nog een groot voordeel is dat de step in elkaar geklapt kan worden zodat je hem makkelijk kan opbergen.

Waar koop je de step het voordeligst: Shop de LifeGoods Happy Step met lichtgevende wielen het voordeligst bij Bol.com.

Mini Micro DeLuxe, meegroei peuter step

Micro mini deluxe meegroei step

Zonder twijfel is dit de beste step in voor peuters, voor het ontwikkelen van de grove motoriek en ook leuk voor op vakantie/uitjes wanneer de kinderen net wat sneller gaan tijdens een wandeling.

Voor wie is deze step geschikt: De step is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met een jaar of zes, het maximale toelaatbare gewicht is 35 tot 40 kg.

Waarom je deze step zou kiezen? Goed voor de motoriek, gemakkelijk te gebruiken, handig om mee te nemen, lang te gebruiken, zeer stabiel.

Waar koop je de step het voordeligst: Shop de Mini Micro Deluxe step het voordeligst bij Onlineskateshop.

Scoot and Ride, loopfiets en step in één

Step Scoot and Ride Highwaykick 1 peuterstep voor alle leeftijden.

De in hoogte verstelbare peuterstep van Scoot and Ride groeit met je kind mee! Met 1 druk op de knop verander je de loopfiets in een step en andersom. Geen gereedschap nodig! De zitting van de loopfiets is verstelbaar in 3 posities en ook het stuur van de step is in hoogte verstelbaar.

Voor wie is deze step geschikt: De step is geschikt voor kinderen van 1 jaar tot en met een jaar of vijf met een lengte van 82 – 118 cm. Het maximale toegestane gewicht voor de loopfiets is 20 kg en voor de step 50 kg.

Waarom je deze step zou kiezen? Door de combinatie van 2 wielen voor en 1 achter is deze step heel stabiel en geschikt voor alle terreinsoorten. Door het veiligheidsblok voorop kunnen de kinderen niet met de step voorovervallen end e banden zijn massief waardoor ze niet lek kunnen raken.

Waar koop je de step het voordeligst: Shop de Scoot and Ride Highwaykick 1 step het voordeligst bij Bol.com.

Puky starter step, kwaliteit die jaren mee gaat

Puky R1 kinderstep

Stoere step van het kwaliteitsmerk Puky. De autoped is voorzien van hoogwaardige schuimbanden en heeft een anti-slip voetenplank. Het stuur kun je in hoogte verstellen (55 – 67 cm) waardoor kinderen extra lang van hun step kunnen genieten. Geschikt voor jongens en meisjes vanaf 2 jaar (of met een lengte vanaf 85 cm).

Voor wie is deze step geschikt: De step is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot jaar 5, met een lengte van 85 – 105 cm en max 20 kg.

Waarom je deze step zou kiezen? Puky is een echte kwaliteitsmerk die generaties mee gaat!

Waar koop je de step het voordeligst: Voor maar € 74,95 schaf je de Puky R1 step aan.

Alle peutersteppen op een rijtje

Hier nog even in het kort alle steppen op een rijtje zodat je gemakkelijk kan vergelijken.

kies de beste peuterstep en pin

Nog meer leuks om mee buiten te spelen!

Buitenspelen en buiten speelgoed is altijd een goed idee. Het is voor kinderen noodzakelijk om elke dag naar buiten te gaan en voldoende beweging te krijgen. Naast een step is een loopfiets ook leuk en goed voor de ontwikkeling lees hier hoe je een goede loopfiets kiest of hoe je de juiste maat voor een kinderfiets bepaalt. En daarnaast zijn er nog tal van leuke buiten speel activiteiten voor kinderen.