3Doodler start knutselpakket review door mamalies
Spelen

Review: 3Doodler Start knutselpakket – Eindeloos speelplezier

De 3Doodler pen maakt van elke tekening een 3 dimensionaal kunstwerkje! Met deze 3D pen kan je in elke dimensie tekenen en komen je tekeningen tot leven. Met alle vrolijke kleurtjes en leuke voorbeelden kan je hier veel plezier mee hebben.

    • Creatief en leerzaam speelgoed
    • Leuk voor jongens en meisjes
    • Leeftijd: 5 – 10 jaar
    • Waar: Bol.com

3Doodler starters pakket

Met de 3D doodler driedimensionaal knutselen en tekenen kan je zo aan de slag. Je zet de pen aan dan heeft hij even een minuutje nodig om op te warmen voordat je kan starten. Als die warm is zie je dit aan het lampje en kan je er een gekleurd staafje in doen. De pen zelf wordt wel warm maar niet heet. Met een druk op de knop komt de warme gesmolten kunststof eruit en kan je iets gaan schrijven, tekenen of knutselen. Als je een andere kleur wilt gebruiken, kun je de staafjes er aan de achterkant weer uit laten komen door 2 keer op de knop te drukken, maar dat werkt niet wanneer het staafje al te klein is. Mocht je dan toch een ander kleurtje willen, moet je dus eerst het staafje wat er al in zit opmaken.

In het uitgebreide boek met instructies staan ook leuke voorbeelden zoals een bril, een vlinder of zelfs de Eiffeltoren. Let wel op voordat je hieraan begint je hebt veel staafjes nodig om een grote creatie te maken. De pen werkt op een accu dus hij gaat wel een keer leeg maar is dan met bijgeleverd snoertje zo weer opgeladen. Je hebt voor het opladen wel zelf een usb stekker nodig die is niet meegeleverd je kan hier bijvoorbeeld de usb lader van je telefoon voor gebruiken.

Tip: Goedkoop 3Doodler navulpakket kan je kopen bij Bol.com.

IN HET KORT

+ Goede kwaliteit
+ Makkelijk in gebruik
+ Eindeloos speelplezier
+ Prikkelt de fantasie
+ Werkt op accu en dus oplaadbaar
+ De kleurstaafjes zijn biologisch afbreekbaar en BPA-vrij
+ De pen wordt niet heet

Na vullingen zijn duur
De accu gaat snel leeg (maar laad ook snel weer op)

Het eindoordeel

We hebben deze 3D pen al meer dan een jaar in gebruik en hij doet het altijd goed. Na het spelen leg ik de pen wel gelijk even aan de oplader zo is hij de volgende keer gelijk te gebruiken. De dure navulling kan je ook goedkoper bestellen bij de Bol.com of op Aliexpress. Let wel even op de dikte van de staafjes de Doodler pen werkt met 2,5 mm dikke staafjes.

Leuk is dat er nu ook glow in the dark filament te verkrijgen zijn. Hoe tof is het om een glow in the dark kunstwerk te maken met je 3Doodler! Je shopt de filament hier bij bol.com.

Dit speelgoed is zeker goed gekeurd door jong en oud! Er kan uren mee gespeeld worden en veel creaties mee gemaakt worden. Echt een van de grotere successen in de speelgoed kast en echt leuk om kado te geven voor de feestdagen of een verjaardag!

3Doodler start pakket met navulling. Review door mamalies.

 

 

Creaties gemaakt met de 3Doodler pen.

 

Het instructieboek van de 3Doodler start pakket

 


Voor meer reviews, spelletjes en knutsel inspiratie kun je hier terecht. Wil je nog meer inspiratie volg me dan op Instagram en Facebook. Dank je wel!