Je hebt wel wat ruimte nodig om je fantasy fort op te zetten.
Spelen

Review: hutten bouwen met Fantasy Forts

Hutten bouwen gebeurt bij ons thuis heel veel. Met stoelen, dekens en de bankkussens worden de mooiste creaties gemaakt. Heerlijk die fantasie! Maar altijd staat het hele huis weer op zijn kop. Dus toen ik Fantasy Forts tegen kwam leek mij dit een mooie oplossing voor iedereen. De kinderen kunnen blijven bouwen en ik kan gewoon op mijn bank zitten.

Wat is Fantasy Forts?

  • Constructie speelgoed
  • Levensgrote hutten bouwen in huis
  • Leuk voor jongens en meisjes
  • Leeftijd: 3+ samen bouwen, 5+ zelf bouwen
  • Fantasy forts koop je bij Bol.com en Trendyspeelgoed

Hutten bouwen met Fantasy forts

Fantasy forts is constructiespeelgoed waarmee je een fantastisch fort kan bouwen. Het zijn stevige kartonnen platen met een mooie print die je door middel van connectoren en klittenband aan elkaar bevestigd. Er zitten 16 platen in waarvan 4 een raampje hebben, erg handig om de piraten en ridders in de gaten te kunnen houden vanuit het fort.

De verpakking is goed stevig, fijn alles is dus zonder beschadigingen door de verzending heen gekomen. Wanneer je de doos openmaakt zie je direct het duidelijke en grote instructieblad. Duidelijk genoeg voor mijn zoontje van 5 jaar die er gelijk mee aan de slag gaat. Hij heeft wel wat hulp nodig om de connectoren te vouwen en om het klittenband te knippen. Moeilijk is het niet en samen hebben we dit zo voor elkaar. Zodra alles in elkaar zit gaan we gelijk aan de slag. Eerst doe ik even voor hoe de connectoren werken maar zodra hij het gezien heeft kan hij het zelf al bouwen. Soms moet ik wel even een handje helpen om een plaat te ondersteunen. Al snel staat er een prachtig fort waar hij samen met ene vriendje in kan spelen. Het fort neemt wel wat ruimte in beslag en dit is nog wel de kleinste versie van 34 delen. Maar gelukkig is het aan het eind van de dag ook zo weer uit elkaar te halen en makkelijk op te bergen.

Check hier alle aanbiedingen van Fantasy Forts

Pluspunten van Fantasy Forts

+ Goede kwaliteit
+ Makkelijk op te zetten
+ Eindeloos speelplezier
+ Mooie vormgeving
+ Prikkelt de fantasie
+ Makkelijk uit elkaar te halen

Minpunten van Fantasy Forts

Er zouden meer connectoren bij kunnen zitten
Kan niet opgeborgen worden in de oorspronkelijke doos
Soms is er net te weinig klittenband

Het eindoordeel van Fantasy Forts

Dit speelgoed is zeker goed gekeurd door jong en oud! Er kan uren mee gespeeld worden en telkens op een andere manier opgebouwd worden. Er hadden wel 2 of 4 connectoren extra bij kunnen zitten en wat meer klittenband. Deze kom je niet altijd te kort het hangt af van het bouwwerk. De bouw platen zijn heel stevig en beschadigen niet. Ook niet wanneer het er hard aan toe gaat tijdens het spelen. Een prima aankoop dus die zeker het geld waard is.

Update: We hebben Fantasy Forts nu al 2 jaar in gebruik en het is nog steeds een succes! Er worden nu vaak 2 forten mee gebouwd om nerf gevechten te houden.

Fantasy Fort bouwen en instructies lezen.

Helemaal zelf het fantasy fort bouwen kan vanaf 5 jaar.

Samen een hut bouwen met fantasy forts is wel handiger

Waar koop je Fantasy Forts?

Fantasy forts koop je bij Bol.com hier komen regelmatig aanbiedingen voorbij. Ook bij Trendyspeelgoed zijn veel leuke en voordelige sets van Fantasy Forts te koop.

Inspiratie!

Naast dit leuke fort hebben we ook nog een leuk overzicht met speelgoed of bekijk het overzicht met leuke buitenspeel activiteiten.

Op Mamalies vind je nog meer super veel coole en leuke inspiratie voor activiteitenknutselen en speeltips die je kan doen met je kinderen. Je kan ons voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.