Review Gravitrax basisset van Ravensburger
Spelen

Review: Gravitrax, een vet coole knikkerbaan

Na een aantal knikkerbanen versleten te hebben testen we nu de Gravitrax knikkerbaan van Ravensburger. Deze knikkerbaan is wel echt next level. Met talloze uitbreidingssets lijkt dit een knikkerbaan waar we jaren mee vooruit kunnen en die ook interessant genoeg is voor oudere kinderen. Maar is dit ook echt zo en blijft de baan boeien na een aantal maanden? Hoogste tijd om de Gravitrax te testen.

 • Leerzaam en creatief speelgoed
 • Blijf eindeloos variëren
 • Leeftijd: 8-99
 • Prijs vanaf € 37,95 (starterset)
 • Waar: Bol.com

Wat is de Gravitrax van Ravensburger

De Gravitrax is een kogelbaan systeem om je eigen knikkerbaan te bouwen. Je hebt verschillende niveau’s en bochten, kruisingen en wissels en kan met deze bouwelementen een parcours vol actie maken. Laat de kogels met volle vaart over de baan racen.

Je begint met de Graxitrax Starterset die bevat 4 bodemplaten, 2 niveau’s en verder verticale stukken, bochten, rails, kruisingen, wissels en meer. Met de starterset kan je al aardig uit de voeten en kan je een tal van leuke knikkerbanen bouwen. Er stond dat de baan geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar maar onze zoon van 6 kon ook al snel uit de voeten met de baan en zelf wat bouwen. Na een aantal weken waren de kids wel een beetje uitgekeken op de baan maar met een nieuwe uitbreiding set was hun interesse weer terug.

Gravitrax uitbreiding sets

Wij hebben inmiddels verschillende uitbreiding sets van Gravitrax uitgetest. De een was leuker dan de ander en sommige zijn erg kwetsbaar of zijn zelfs al kapot gegaan.

 • Jumper: leuke uitbreiding en kan de knikker naar ene hoger niveau liften, werkt goed en doet het elke keer.
 • Transfer: grappige manier om de knikker te verplaatsen. Als de knikker genoeg vaart heeft doet deze uitbreiding het altijd.
 • Katapult: geef de knikkers een extra boost met de katapult. Jammer dat het elastiekje snel kwijt raakt en niet heel goed blijft zitten
 • Trampoline: laat de knikkers springen van trampoline naar trampoline, let op wel kwetsbaar.
 • Zipline: was leuk om de knikker met een zipline van punt A naar B te brengen. Helaas is deze na een aantal keer kapot gegaan.
 • Spiraal: brengt de knikker met spiraal super snel naar beneden. Leuke uitbreiding op de Gravitrax.
 • Looping: gaat de knikker hard genoeg om de looping te halen? Leuke aanvulling op de knikkerbaan!

Review Gravitrax uitbreidingssets

Gravitrax getest, in het kort

+ Goede kwaliteit
+ Zeer robuust
+ Veelzijdig en creatief speelgoed
+ Geschikt voor zelfstandig spelen
+ Vele uitbreidingssets dus je raakt nooit uitgespeelt
– Sommige uitbreidingssets zijn kwetsbaar
– Relatief prijzig

Shop hier de Graxitrax Starterset van Ravensburger

Review, na één jaar testen

De Gravitrax is nog steeds een favoriet. Er wordt niet meer dagelijks maar wel maandelijks mee gespeeld. Zo nu en dan haal ik de knikkerbaan weer eens tevoorschijn en dan gaan de kinderen en hun vriendjes er weer vrolijk mee aan de bouw. De uitbreiding sets hebben een leuk prijsje om cadeau te geven voor bijvoorbeeld kerst of voor de verjaardag. Zo breid je de knikkerbaan langzaam uit en blijft het interessant speelgoed.

Niet elke uitbreiding set is even sterk. Zo is de katapult na een aantal keer kapot gegaan en ook de zipline heeft het niet lang gedaan helaas. Verder zijn alle onderdelen goed bestand tegen een stootje maar uiteraard moet je er wel voorzichtig mee omgaan. De baan is dan ook niet geschikt voor kleine kinderen.

Al met al is de Gravitrax uiteindelijk het geld zeker waard geweest en is het een perfecte aanvulling op het speelgoed zoals Lego en racebanen die in onze speelgoedkast liggen.

Waar koop je de Gravitrax knikkerbaan

Gravitrax is razend populair en er worden vaak leuke uitbreidingen uitgebracht. Het is zeker de investering waard. Maar waar koop je Gravitrax? Zie hier een overzicht van betrouwbare webshops waar je Gravitrax kan kopen;

Bol.com – Grootste aanbod van Gravitrax; basissets, pro sets en uitbreidingen.

Top1Toys – Gravitrax en Gravitrax Pro sets en uitbreidingen voor de beste prijs.

PlanetHappy – Uitgebreid aanbod uitbreidingssets van Gravitrax.

B-Bot.nl – Uitbreidingssets voor Gravitrax.

Nog meer leuks!

Regelmatig komt er nieuw getest speelgoed en reviews online. Of lees de spelletjes en speel tips en inspiratie. Veel speel plezier! Je kan ons voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.