Review: LaQ constructor bouwset getest
Spelen

Review: LaQ Express bouwset 8-in-1 & winactie!

Bouwen met constructiespeelgoed zoals K’nex en LEGO doen we hier al jaren. Maar de constructie bouwsets van LaQ kende we nog niet. We mochten de 700-delige LaQ Hamacron Constructor Express Bouwset 8-in-1 testen en vertellen jullie er graag meer over!

  • Constructie speelgoed
  • Blijf eindeloos variëren
  • Leeftijd: 7+
  • Prijs vanaf € 55,99 (grote bouwset)
  • Waar: Planethappy

Wat is LaQ nou eigenlijk?

LaQ bestaat uit kleine steentjes in 7 verschillende vormen en 9 verschillende kleuren waarmee je zowel recht als rond kan bouwen. Er zijn 2 soorten steentjes; bouwstenen en connectors. Door de bouwstenen en de connectors aan elkaar te klikken bouw je met deze blokjes de leukste figuren. En ben je klaar dan haal je het weer gemakkelijk uit elkaar en bewaar je het in de meegeleverde opbergkoffer.

De bouwset van LaQ met bewaarkoffer

Getest; de LaQ Express Bouwset 8 in 1

Wij mochten de LaQ Hamacron Constructor Express Bouwset 8-in-1 testen! Deze bouwset bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt om 8 stoere voertuigen te bouwen. De set bestaat uit maar liefst 700 LaQ steentjes en ook nog 39 wielen en assen om mee te bouwen. Daarnaast wordt de set geleverd in een handige bewaar koffer zodat je niks kwijtraakt en je LaQ set makkelijk kan bewaren. Het instructieboekje bevat 8 unieke voertuigen om te bouwen, waaronder een locomotief, raceauto, helikopter, motor, vliegtuig, vrachtwagen en nog meer. Maar natuurlijk kan je ook zelf leuke creaties bouwen, er zitten meer dan genoeg steentjes in om groots te bouwen.

Getest de LaQ express constructor bouwset.

Aan de slag met LaQ

Toen de LaQ bouwset binnen kwam wilden de jongens (8 en 10) gelijk aan de slag gaan. Ze besloten de locomotief te gaan bouwen. Aan het begin was het even wennen aan de steentjes. We kwamen er al snel achter dat je een goede fijne motoriek nodig hebt om met LaQ steentjes te bouwen. De steentjes klikken wel gemakkelijk in elkaar maar zijn klein en dus is het soms een gepriegel. Daarnaast lijken sommige connectoren erg veel op elkaar en werd er in het begin nog wel eens een foutje gemaakt. Maar het instructieboekje is super duidelijk en hebben ze na een half uurtje het bouwen wel onder de knie. De locomotief bouwen is nog best wel wat werk en dit heeft dan ook, met pauzes, wel een dag geduurd voordat deze helemaal af was.

De conclusie – bouwen met LaQ is leuk!

LaQ is leuk constructiespeelgoed voor kinderen van 8 jaar en ouder. Jongere kinderen kunnen er wel mee bouwen maar zeker bij de ingewikkeldere bouwwerken is het goed opletten. Het enige nadeel is dat de connectoren op elkaar lijken en soms een verkeerde wordt gepakt wat daarna speuren is om het foutje te vinden. Maar als je dit eenmaal door hebt kan je echt leuk bouwen met LaQ en is het een goed alternatief voor ander constructief speelgoed. De jongens vonden het erg leuk om mee te bouwen en waren enthousiast! Zodra de locomotief klaar was ging die gelijk weer uit elkaar om nog meer te bouwen.

Locomotief gebouwd met LaQ bouwstenen.

De LaQ bouwset winnen!

Wil jij ook bouwen met deze gave LaQ bouwset? Dan heb je misschien wel geluk want ik mag een complete LaQ bouwset weggeven! Wat moet je doen om kans te maken? Volg onderstaande stappen en wie weet win jij volgende week wel.

  • Like Mamalies & Planethappy op Instagram.
  • Deel het Instagram bericht over deze winactie in je Instagram stories.
  • Plaats een reactie onder het Instagram bericht dat je de LaQ bouwset wilt winnen.

Op zondag 13 november maak ik de winnaar bekend via Instagram. Veel succes!

De grote LaQ bouwset 8 in 1 voertuigen.