Pretpark Slagharen
Uitjes

Pretpark Slagharen, een dag vol plezier

Op een mooie zonnige zaterdag in juni bezochten wij Slagharen. Lees hieronder het verslag. Wij combineerden dit met 2 overnachtingen in een wigwam zo hadden we alle tijd om het park te verkennen. Maar Slagharen is ook prima in een dag te bezoeken.

Dagje Slagharen

Bij slagharen kan je je prima een dag vermaken of je nou met jonge of oudere kinderen bent. Er zijn veel attracties voor groot en klein, mooie shows en een heus aquapark. De pony’s zijn er inmiddels niet meer, de enige paarden die er nog te vinden zijn staan op de draaimolen. Het is een goed overzichtelijk park en je hoeft er dan ook geen kilometers af te leggen om alle attracties te zien. In een dag kan je het meeste wel doen mits er geen lange rijen staan natuurlijk. Maar wil je ook zwemmen bij Aqua Mexicana dan word het wel een beetje krap en zou ik je adviseren om meerdere dagen te gaan en het te combineren met een overnachting op het vakantiepark van Slagharen. Bijvoorbeeld in een wigwam zoals wij.

Tip: bij een overnachting zitten vaak ook 2 dagen entree en eventueel Aqua Mexicana tickets

Leuke attracties van Slagharen

Er zijn natuurlijk tal van attracties in Slagharen te vinden. Hieronder een lijstje van de attracties die wij leuk vonden (of juist niet ?)

Gold rush achtbaan
Achtbaan voor wie opzoek is naar een echte thrill ride. Is voor de oudere kinderen vanaf 8 jaar en de mama’s en papa’s. Hier zal je geheid keihard gillen en achteraf kan je je ride terug zien op een filmpje.

Ripsaw Falls
In een boomstam ga je door een water achtbaan. Leuk en lekker verkoelend op zo’n warme dag.

Mine train
Achtbaan die niet over de kop gaat. Mijn zoon van 6 vond het wel wat spannend maar ging er uiteindelijk nog een tweede keer in.

Big wheel
Heel groot reuzenrad dit is leuk voor jong en oud en je kan mooi het gehele park bekijken zo hoog in de lucht.

Enterprise
Als je echt misselijk wilt worden ga je hier in. Ik noem dit de centrifuge, je wordt keihard rond gedraaid. Er stond ook nooit een rij, hoe zou dat nou komen 😉

Expedition Nautilus
Leuk als het warm is en je extra kleding bij je hebt je kan hier echt zeiknat worden. Zeker als je buurman het op jou heeft gemunt met zijn waterpistool.

El Torito
Stieren die rond draaien en omhoog gaan, net zoals de octopus die veelal op de kermis te vinden zijn. Leuke attractie ook voor mijn zoon van 6 jaar.

Wild West Adventure
Je vaart hier in ronde bootjes langs allemaal wild west taferelen. Vond deze attractie niet erg leuk. Hier stond vaak een lange rij en is voor de kleintjes (tot 4 jaar) toch nog erg spannend. Dit stond vooraf nergens aangegeven dus eenmaal in de bootjes zie je pas waar je aan toe bent. Zou deze attractie volgende keer overslaan.

Apollo
Een zweefmolen waarin je rondom de maan zweeft, magisch…

Tip: bij deze pretparken kan je overnachten en heb je ook gratis entree.

Leuk voor de kleintjes

Voor de kleinere kinderen hebben ze ook genoeg attracties met minder thrillfactor. Je vind er vliegende olifanten, zelf auto rijden, verschillende draaimolens, speeltuinen, mini-reuzenrad, mini-schommel boot, treintje, kabelbaan over het park, shows en de optocht.

 

 

Ook leuk was het goud zoeken, dit kost €5. Persoonlijk vond ik dit vooraf gezien wel wat duur maar je krijgt er ook wel wat voor terug. De kinderen gingen eerst goud zoeken met een zeef tussen het zand bij de waterbanen. Daarna gaan ze met hun zelf gevonden goud een munt maken op de machine. De munt word aan een koord gehangen en die krijg je mee naar huis als aandenken. Erg leuk om te doen.

Subtropisch zwemparadijs Aqua Mexicana Slagharen

Op het park bevind zich ook een waar subtropisch zwemparadijs, Aqua Mexicana. Je kan je hier gemakkelijk uren vermaken in het binnen of buitenbad. Probeer alle glijbanen en speel met water in de waterspeeltuin.

Binnenbad bij Aqua Mexicana

Er zijn veel glijbanen voor jong en oud binnen en buiten. Je gaat naar beneden op een band alleen of samen. De waterspeeltuinen met glijbanen zijn zeer geschikt voor kleine kinderen want alles is ondiep en je kan er staan. Maar door de grote hoeveelheid speeltoestellen en klimrekken vermaken de oudere kinderen zich hier ook prima. Er is ook een heel groot bubbelbad voor wel 70 personen! Lekker warm water om ook met de aller kleinste even tot rust te komen.

Het buitenbad bij Aqua Mexicana

Dit zwembad is ook ondiep met een groot speeltoestel, glijbanen en waterspuiters. Ook vind je hier een zand strand met ligbedden. Genoeg vertier voor klein en oud. Daarnaast vind je buiten ook een glijbaan waar je met een opblaasbootje (max 2 personen) naar beneden racet. Ben je met meer dan kan je hier ook een race doen tegen elkaar. Wie wint er en is het eerst beneden?

Eten bij Aqua Mexicana

Er is een restaurant waar je drank en snacks kan halen. Binnen en buiten staan genoeg tafels en stoelen om te kunnen eten. De prijzen zijn goed en de porties ook.

Tip: vergeet je Aqua Mexicana ticket niet. Deze heb je nodig om naar binnen te gaan maar ook weer naar buiten te kunnen!

Shows Slagharen

Er zijn verschillende shows die je kan bezoeken. Tijdens ons bezoek was er een Randy en Rosie show en een American Circus Show. De American circus show bezochten wij en was erg leuk voor jong en oud. Acrobaten en goochelaars wisselden elkaar af. De show duurde ongeveer 30 minuten precies lang genoeg voor de kinderen om het boeiend te houden. De show is een goede toevoeging aan je bezoek aan Slagharen.

Bereikbaarheid Slagharen met de auto

Het park is goed te bereiken met de auto en er is veel parkeer gelegenheid bij het park. De kosten voor het parkeren zijn € 7,50 per dag.

Restaurants Slagharen

Er zijn genoeg plekken om te eten en het aanbod is zeer divers. Pizza&Pasta, snacks, broodjes, poffertjes en natuurlijk hotdogs in de stijl van het park. Zelf aten we bij Randy’s Pizza & Pasta. We bestelden een familie pizza dit was echt genoeg voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Ook de porties pasta waren lekker en zeer groot. Vond de prijs kwaliteit verhouding zeker goed hier.

Overnachten op resort Slagharen

Elke accommodatie is ook voor 1 nacht te boeken. Dus heb je zin om net wat langer te genieten en meer tijd te hebben bij Slagharen en Aqua Mexicana boek er dan een overnachting bij. Wij boekten een mooie aanbieding en kregen bij onze overnachting in de Wigwam de luxe ook gratis toegang tot Aqua Mexicana en het pretpark.

Weekend Slagharen

Slapen in een wigwam of in een meer luxere lodge of cowboy cottage. Je hebt hier overigens ook een camping dus je kan ook in je eigen tent of caravan een weekend slagharen doen.

Mijn persoonlijke tips voor dagje Slagharen

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan slagharen dan heb je misschien nog wat aan mijn persoonlijke tips.

  • Neem de kabelbaan van de ene kant van het park naar andere; tussen in ligt een winkelstraat met voornamelijk souvenir shops, food stores en game hallen, geen attracties die je hier mist en is ook lekker om even uit te rusten en niet te hoeven lopen.
  • Neem in de ochtend gelijk het reuzenrad dan krijg je een goed beeld van het park en kan je kijken wat je planning wordt voor de dag.
  • Combineer je je bezoek aan Slagharen met Aqua Mundo, bezoek het zwembad dan als laatste deze is langer geopend dan de attracties.
  • Haal een folder waar de shows op staan zo kan je ze inplannen, wij bezochten de circus show dit is echt een aanrader.

Heb je ook zin om na dit artikel Pretpark Slagharen te bezoeken koop dan je tickets alvast hier.

Have Fun!