Mariniersmuseum Rotterdam een stoer uitje.
Uitjes

Het Mariniersmuseum Rotterdam – Stoer uitje met kinderen

Mariniersuseum is een stoer en leerzaam uitje in Rotterdam en de moeite waard om met je kinderen te bezoeken. Dit museum is een super stoer museum. Er is veel te doen en te leren voor kinderen over de mariniers. Ook zijn er wisselende activiteiten en tentoonstellingen voor kinderen die ze alles leren. Hier hoef je niet stil te zitten!

Mariniersmuseum Rotterdam

  • Kindvriendelijk museum
  • Ontdekken, leren en actie!
  • Kom hier alles te weten over de mariniers
  • Tip van Mamalies!
  • Locatie: Rotterdam, Zuid Holland

Wat kan je doen bij het Mariniersmuseum

Het mariniersmuseum heeft vaste tentoonstellingen over de mariniers maar ook wisselende tentoonstellingen. Daarnaast zijn er ook leuk activiteiten te doen voor jong en oud. Duik in het leven van een marinier. Leer touwhangen, tokkelen en bedwing de hindernisbaan. En ga op geheime missie! Wij bezochten het museum in de herfstvakantie en toen was er buiten een klimwand. Hier kon je onder begeleiding van een marinier je angsten overwinnen en naar de top van de toren te klimmen.

Ga op speurtocht en vind alle antwoorden

Kinderen krijgen bij de entree een boekje met vragen en opdrachten. Zo worden ze door het hele museum geleid en leren ze aan de hand van de opdrachten alles over de mariniers. Je kan je zelfs verkleden en echt voelen hoe zwaar de helm en andere uitrusting nu eigenlijk is. Daarnaast staat er ook een echt amfibievoertuig waarin je zelfs mag zitten!

1, 2, 3 actie!

Stil zitten hoef je niet in het mariniersmuseum. Je hebt er een echte hindernisbaan, een schietoefening en je kan op missie. Daarnaast zijn er in de vakantie vaak extra leuke activiteiten voor kinderen. Kijk dus vooral even op de website van het museum voordat je je bezoek plant.

Experience Mariniers op Missie

Ga op missie en wordt een echte museummarinier! Dit was wel het hoogte punt voor de kids. Je gingen hier als team op missie en kregen allemaal een andere rol. Ze moesten opdrachten voltooien en kwamen uiteindelijk als team over de finish en kregen een leuk aandenken.

Conclusie: het is een gaaf museum

Al met al was het een interessant museum. De jongens vonden het mooi om alles te leren over de mariniers en hebben zich goed vermaakt. We combineerden het met een bezoekje aan Rotterdam en hadden zo een leuk dagje uit. Het museum ligt in de Wijnhaven wat ook nog eens een mooi plekje is met leuke cafés en lunch plekjes voor na je museum bezoek.

Praktische informatie

Wil jij het Mariniersmuseum in Rotterdam ook bezoeken? Wij gingen gratis naar binnen met de Museumkaart. Voor de huidige entree prijzen kan je kijken op de website van het Mariniersmuseum.

Adres: Wijnhaven 7-13, Rotterdam

Website: Mariniersuseum

Vind je dit artikel leuk? Kijk snel bij alle uitjes of op Instagram of Facebook daar komt ook regelmatig leuke inspiratie voorbij!