Uitjes

Kindvriendelijk Maritiem museum – Boten kijken en spelen

Maritiem Museum in Rotterdam is leuk & leerzaam en de moeite waard om met je kinderen te bezoeken. Dit museum is allesbehalve een saai museum. Er is veel te doen en te leren voor kinderen van elke leeftijd en het museum ligt in een echte haven!

Maritiem Museum Rotterdam

  • Kindvriendelijk museum
  • Ontdekken, leren en spelen
  • Kom hier alles te weten over de scheepsvaart
  • Tip van Mamalies!
  • Locatie: Rotterdam, Zuid Holland

Wat kan je doen bij het Maritiem Museum

Bij het maritiem museum zijn naast de vaste tentoonstelling over de maritieme wereld ook veel wisselende tentoonstellingen te vinden en er zijn ook leuk activiteiten te doen voor jong en oud. Zo is er een wisselde interactieve tentoonstelling voor tieners maar vind je op de bovenste verdieping en het dakterras een kinder-doe-tentoonstelling waar professor plons je spelenderwijs leert over de scheepvaart en de haven.

Historische schepen

Bij binnenkomst zie je direct de vaste collectie waar allemaal mooie historische schepen op schaal te zien zijn. De jongens vinden dit al erg leuk en maken zo kennis met de geschiedenis van de scheepvaart. Daarnaast leerden ze hier ook over de haven, de reddingsbrigade en vonden ze het erg interessant om te zien waarom een bepaalde vorm van de romp invloed heeft op het drijfvermogen, leerdoelen gehaald šŸ˜‰

Interactieve tentoonstelling

De wisselde tentoonstelling ging over de 17e eeuw en hoe de producten van over de hele wereld met schepen werd vervoerd. Het was erg leuk opgezet met een filmpje en ook de grote wereldkaart met vaarroutes waar je zelf met je eigen schip langs alle grondstoffen kon gaan die in die tijd werden vervoerd zoals tabak, koffiebonen en cacao bonen. Erg leuk gedaan en mijn oudste zoon heeft er ook echt wat van opgestoken.

Hijsen maar!

Daarna was het tijd voor Professor Plons. Deze doe tentoonstelling voor de allerkleinste avonturiers is zowel binnen als buiten. Je kan er een spelen in een zeilboot, in een duikboot door een periscoop kijken, op de brandweerboot brandjes blussen, een echte super grote knikkerbaan maken en in de haven kan je met een hijskraan containers verplaatsen en op het schip laden. Dit is waar mijn zoontje het nog steeds over heeft en waarom we al 3 keer terug zijn gegaan naar het museum. Echte en leuke plek is dit!

Tip: ben je echt fan dan is het zelfs mogelijk om bij Professor Plons je kinderfeestje te vieren.

Echte schepen beklimmen

Buiten heeft het museum een eigen museum haven. Daar is een collectie aan echte schepen die je ook kan bezoeken, van historische schepen tot kranen. Dit maakt het museum bezoek echt compleet want een echt schip bezoeken doe je ook niet elke dag en maakt indruk op de kinderen. Al met al was dit echt een geslaagd uitstapje en vonden de jongens het heel leuk om hier te zijn. Echte en aanrader dus wanneer je in Rotterdam bent.

De blusboot op het dak van het museum

Praktische informatie

Wil jij het Maritiem Museum in Rotterdam ook bezoeken? Wij gingen gratis naar binnen met de Museumkaart. Voor de huidige entree prijzen kan je kijken op de website van het Maritiem Museum.

Adres: Leuvehaven 1, Rotterdam

Website Maritiem Museum

Vind je dit artikel leuk? Kijk snel bij alleĀ uitjesĀ of opĀ InstagramĀ ofĀ Facebook daar komt ook regelmatig leuke inspiratie voorbij!