Leuk kindermuseum Naturalis.
Uitjes

Naturalis museum: Dino’s kijken met de kinderen!

Het nieuwe Naturalis museum staat garant voor een leerzame dag vol speelplezier! De kinderen kunnen er super grote dino skeletten bekijken, alles leren over de biodiversiteit en de natuur. Daarnaast is er ook veel te ondernemen in het Naturalis. Bestudeer botten en schelpen met een microscoop, bekijk fossielen en help met het zoeken naar dinobotten. Het hoogtepunt van het museum is Trix de T. Rex. Bij het Naturalis komen kinderen oog in oog te staan met deze geweldige dino!

Kidsproof museum Naturalis in Leiden

Het nieuwe Naturalis museum is in 2019 geopend en nu al uitgeroepen tot European Museum of the Year 2021. De tentoonstellingen zijn verdeeld over 8 museumzalen met elk hun eigen thema zoals de ijstijd, de aarde, de dood, het leven, de vroege mens, de verleiding, dinotijd en de LiveScience.

LiveScience met de kinderen in Naturalis

Wij starten ons bezoek bij LiveScience en zien daar hoe dinobotten worden schoongemaakt en leren over vogels en hun nesten bij een lezing van een van de Naturalis onderzoekers.

We vervolgen onze weg door het museum. We beginnen bij het begin; het leven. De route leidt ons langs alle tentoonstellingen en door de museumzalen. Van verdieping naar verdieping worden we meegenomen. De kinderen vinden alles mooi en interessant. De Dinotijd is toch wel het meest fascinerend.

Naturalis met kinderen.

Kinderen kijken naar de dino botten bij de Naturalis archeologen.

Oog in oog met Trix de T. Rex

Wanneer de kinderen naast de levensgrote skeletten staan worden ze even stil. De Dinotijd is echt indrukwekkend. Vliegende dino’s, een Triceratops en een 11 meter hoge Camarasaurus maken wel even indruk op de kinderen. Wanneer we doorlopen komen we oog in oog te staan met Trix. Ja dit is het absolute hoogtepunt van het museum!

Trix in het naturalis museum

Dino's kijken in het kinder museum van Leiden, Naturalis.

De Ijstijd

Bij de ijstijd is een super groot Mammoet skelet te zien en hoe Nederland er in de ijstijd uitzag. Dit is mooi gedaan met miniatuur dieren en projecties van hoe het water stroomde en de dieren trek. Leuk is dat je botten kan pakken en in de zaal kan zoeken van welk dier ze zijn. Zo vonden wij een match met de hoorn.

Ijstijd bij het Naturalis museum met kinderen

Bij de laatste tentoonstelling is het lachen geblazen. Wanneer we de kamer over lust en voortplanting inlopen is daar de grootste penis te zien.

Kinderen lachen bij de tentoonstelling in het Naturalis.

Vind je het leuk om met kinderen op stap te gaan? Check dan hier alle leuke kindsproof uitjes die wij maakten.

Praktische informatie

Wil jij het Naturalis museum in Leiden ook bezoeken met de kinderen? Wij gingen gratis naar binnen met de Museumkaart. Voor de huidige entree prijzen kan je kijken op de website van het Naturalis.

Adres: Darwinweg 2, 2333 CR Leiden

Website Naturalis