Nemo science museum leuk uitje met kinderen
Uitjes

Nemo science museum met kinderen, TIP!

Op een regenachtige dag bezochten wij het Nemo museum. Dit museum stond al lang op ons lijstje maar omdat Amsterdam best een stukje rijden is kwam het er maar niet van. Maar nu hadden we een rustige weekend en de weersvoorspelling was ook niet zo goed. Perfecte dag dus voor een bezoek aan het Nemo museum in Amsterdam!

Nemo: science museum voor kinderen

Na 10 minuten wist ik het al. Hier zouden we nog wel even zoet zijn. De kinderen vonden alles mooi en interessant. Ze wilden alles ontdekken wat er maar te doen was. En geloof mij in het Nemo is echt héél véél te doen en ontdekken.

Het Nemo is opgedeeld in 5 verdiepingen die elk een eigen thema hebben met hun eigen tentoonstellingen. Zo vind je op de eerste verdieping Fenomena. Hier ontdek je dat natuurkunde overal is. Zo speelden we met reuzen zeepbellen en ontdekten we alles over statische elektriciteit, licht, geluid en nog veel meer. De kinderen raakten hier al niet uitgespeeld en dat was pas verdieping nummer 1!

Zeepbellen maken in het nemo science museum in Amsterdam

Op de 2e verdieping in het Technium leer je over de techniek om je heen. Wat is duurzame energie, hoe bouw je constructies zoals bruggen en hoe zorgen we ervoor dat Nederland niet onder water komt te staan. Hier staat ook “De Machine” waar je kan zien en helpen met het verwerken van online bestellingen. Bij Technium bouw je dammen, recycle je water en bouw je echt bruggen waar je overheen kan lopen!

Bij de tentoonstelling Elementa leer je over leven in het heelal, atomen en sterren. Daarnaast vind je op deze verdieping ook het scheikunde Laboratorium. Hier trek je een lab-jas aan en zijn er verschillende proefjes die je kan doen. De vuurpijl proef is wel echt een aanrader!!!

Lees ook: Maak zelf een raket! Tof experiment voor kinderen!

Op de vierde verdieping bij Humania ontdek je wie je zelf bent. Doe experimenten en ontdek hoe je lichaam in elkaar zit en je brein werkt. Dit is wellicht een wat minder interessante verdieping voor wanneer je met jonge kinderen het Nemo bezoekt.

En dan heb je nog het dak van het museum waar je speelt met energie en kan genieten van een hapje en een drankje! Helaas regende het tijdens ons bezoek dus deze verdieping hebben we nog bewaard voor een volgend bezoek.

Dit museum is echt een aanrader voor alle leeftijden

Het museum is denk ik het meest geschikt voor kinderen van 7 à 8 jaar en ouder. Zeker de leuke dingen zoals de proefjes doen in het scheikunde lab of de workshops zijn niet geschikt voor jongere kinderen. Maar daarnaast is er nog heel veel wat wel interessant is voor jongere kinderen. Ik denk dat ongeveer de helft van de activiteiten ook leuk is voor kinderen vanaf 4 jaar. Zoals het maken van dammen in de waterbak, het zelf bouwen van een brug of het maken van reuzen bellen.

Nemo: het leukste kinder museum van Nederland

Na zo’n 5 uur in het museum te zijn geweest is de conclusie wel dat dit echt een super leuk museum is. We hebben best wat musea bezocht en de kinderen zijn het er over eens dat dit echt de leukste is tot nu toe. Ze konden ook niet een ding opnoemen wat het allerleukste was. Want hun unanieme conclusie is dat alles leuk was.

Hoe kom je bij het Nemo en waar parkeer je

Het Nemo is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Je kan bijvoorbeeld een P+R in Amsterdam Noord nemen en dan met de metro komen. Maar voor ons was het makkelijker om met de auto te komen. Ik reserveerde vooraf een parkeerplaats in Parkeergarage Oosterdok voor € 15 had ik een dagkaart. Dit is voordeliger dan ter plaatsen dan is een dagkaart namelijk € 25. Vanaf de parkeergarage loop je binnen een paar minuten via de loopbrug naar het Nemo.

Praktische informatie

Wil jij het Nemo Science museum in Amsterdam ook bezoeken? Wij gingen gratis naar binnen met de Museumkaart. Voor de huidige entree prijzen kan je kijken op de website van het Nemo Science museum.

Adres: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam

Website Nemo Science museum