Toverland slapen op pop up summercamp
Uitjes,  Weekendje weg

Pretparken waar je kan overnachten met gratis entree

Bij deze pretparken en attractieparken kan je genieten van een lekkere overnachting met je gezin en heb je gratis entree tot het pretpark. Ideaal want na een lange dag plezier hoef je niet naar huis te rijden. En ga je meer nachten dan kan je zelfs vaak meerdere dagen gratis het park of de dierentuin in en extra genieten van alle attracties.

Alle pretparken met overnachting in het kort

Dit zijn de leukste attractieparken waar je kan overnachten en je gratis onbeperkt toegang krijgt tot het park. Allemaal in een super handig overzicht zodat je (als je daar geen zin in hebt) niet verder hoeft te lezen :)) Wil je meer weten over de pretparken en waar je kan slapen lees dan hieronder verder.

Pretpark Overnachten op het pretpark (met onbeperkt entree) Overnachten bij het pretpark Bijzonderheden
Efteling Hotel en vakantiepark de Efteling Landal Kaatsheuvel Grootste pretpark van Nederland. Leuk voor jong en oud!
Duinrell met Tikibad Vakantiepark Duinrell Roompot Kijkduin Pretpark voor jong en oud met groot binnen en buiten zwembad
Slagharen Vakantiepark en camping Slagharen Kampeerdorp de Zandstuve Pretpark in wildwest stijl met groot indoor en outdoor zwemparadijs
Toverland Pop Up Summer Camp Toverland Centerparcs Meerdal en Limburgse Peel Leuk voor kinderen tot 11 jaar
Drouwenerzand Drouwenerzand vakantiepark Roompot Hunzedal

Landal Het land van Bartje

All-in pretpark met eten en drinken!
Walibi Walibi Village Bungalowparken bij Walibi Leuk voor jonge en oudere kinderen
Beekse Bergen en speelland Bungalowpark Beekse Bergen Vakantiepark Dierenbos (ook met gratis toegang naar Beekse bergen) Combineer safaripark Beekse Bergen met Speelland Beekse Bergen

Te gek! Pretparken overnachting met gratis toegang

Overnachten bij een pretpark is ideaal zeker als je met kinderen gaat. Je kan overnachten bij de leukste pretparken zoals de Efteling, Slagharen, Toverland, Beekse bergen, Walibi, Duinrell en nog veel meer. Sommige attractieparken hebben een eigen bungalowpark of een camping naast het terrein of zelfs een eigen ingang voor gasten die blijven slapen zodat deze nooit in de rij hoeven te staan bij de entree. Fijn toch?!?

Overnachting bij de Efteling, sprookjesachtig slapen

slapen bij pretpark de efteling

De Efteling is zeker wel het bekendste pretpark van Nederland. De attracties zijn er voor jong en oud zoals het sprookjesbos voor de kleinste en de achtbanen voor de grote kids. De Efteling is zo groot dat je hier aan een dag niet genoeg hebt. Ideaal dus om er een mini vakantie van te maken. Je kan sprookjesachtig slapen in het Efteling Hotel, Vakantiepark Efteling Loonsche Land of Vakantiepark Efteling Bosrijk. En alle overnachtingen zijn inclusief gratis en onbeperkt toegang tot de Efteling!

Overnachten op de Efteling: Hotel en vakantiepark de Efteling

Overnachten bij de Efteling: Landal Kaatsheuvel

Duinrell overnachten en zwemmen in het Tikibad

Duinrell is een super leuk pretpark voor jonge en oudere kinderen. En daarnaast krijg je ook toegang tot het binnen en buiten zwembad met super veel en gave glijbanen het Tikibad!

Slapen doe je in een duingalow, lodgetent of op de camping. Naast toegang tot de 40 attracties en het Tikibad zijn er ook vollop outdoor activiteiten voor het hele gezin. Wist je dat dit vakantiepark ook nog eens vlak bij het strand ligt?!

Overnachten Duinrell: Vakantiepark Duinrell

Overnachten nabij Duinrell: Roompot Kijkduin

Overnachten bij Slagharen, breng de nacht door in een tipi!

Wigwam veldje op resort Slagharen

Bij Slagharen dompel je jezelf onder in de wild westen sfeer. Naast het pretpark vind je er ook Aqua Mexicana een indoor en outdoor water speel paradijs. En daarnaast kan je als je er blijft overnachten ook nog naar waterspeeltuin Sunny Beach.

Overnachten Slagharen: Vakantiepark en camping Slagharen

Overnachten nabij Slagharen: Kampeerdorp de Zandstuve

Tip: lees ook mijn blog over het slapen in een wigwam bij Slagharen.

Toverland, overnachten op Pop Up Summer Camp

Toverland slapen op pop up summercamp

Aan de voet van de machtige houten achtbaan de Troy vind je het pop up summer camp, rol dus zo vanuit je tent de Troy in. Je hebt zoals je er overnacht gratis toegang tot het park en zelfs een eigen ingang. Zo hoef je niet in de rij te staan en kan je makkelijk heen en weer kan lopen van het park naar je tent.

Overnachten Toverland pop up camp: Pop Up Summer Camp Toverland

Overnachten nabij Toverland: Centerparcs Meerdal en Limburgse Peel

Pretpark Drouwenerzand, bijzonder overnachten

overnacht bij pretpark drouwenerzand

Bij Drouwenerzand is het niet alleen leuk op het pretpark maar ook de bijzondere slaapplekken zijn een waar feestje. Zo kan je slapen in een boomhut, een fort of een brandweerwagen.

Overnachten op park Drouwenerzand: Drouwenerzand vakantiepark

Overnachten bij Drouwenerzand: Roompot Hunzedal of Landal Het land van Bartje

Overnachten bij Walibi Holland, roetsj zo je bed in bij Walibi Village

walibi holland pretpark voor kinderen

Wallibi village bungalowpark met kleine en grote bungalows pal naast Walibi Holland.

Overnachten Walibi Village: Walibi Village

Overnachten bij Wallibi Holland: Bungalowparken bij Walibi

Slapen tussen het wild bij Beekse Bergen

Gedurende je verblijf op Vakantiepark Beekse Bergen kun je onbeperkt genieten van tal van uitjes! Met de AttractiePas kun je tijdens je verblijf onbeperkt naar: Safaripark Beekse Bergen & Speelland Beekse Bergen (gesloten in de winter) maar daarnaast krijg je met de AttractiePas ook onbeperkt entree tot Dierenrijk, ZooParc Overloon, Luchtvaartmuseum Aviodrome en AquaZoo Leeuwarden.

Overnachten op Safaripark Beekse Bergen: Bungalowpark Beekse Bergen

Overnachten bij Beekse Bergen: Vakantiepark Dierenbos (ook inclusief AttractiePas en dus onbeperkt toegang tot Beekse Bergen)

Weekendje weg naar een pretpark

Hopelijk vond  je deze tips nuttig. Heb je nog leuke aanvullingen op dit artikel of ga jij een weekendje weg naar een pretpark. Laat het me dan weten ik hoor graag hoe het was 🙂

Pretparken met overnachting pin

Je kan mij voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.