Toverland slapen op pop up summercamp
Uitjes

Pretparken waar je kan overnachten met gratis entree

Bij deze pretparken en attractieparken kan je overnachten met je gezin en geniet je ook nog eens van gratis entree tot het pretpark. Ideaal want na een lange dag plezier hoef je niet naar huis te rijden. Maar wist je dat wanneer je meer nachten gaat dat je dan ook nog vaak meerdere dagen gratis het park of de dierentuin in mag! Dat is extra genieten van alle attracties.

Alle pretparken met overnachting op een rijtje

Dit zijn de leukste attractieparken waar je kan overnachten en je gratis onbeperkt toegang krijgt tot het park. Allemaal in een super handig overzicht zodat je (als je daar geen zin in hebt) niet verder hoeft te lezen :)) Wil je meer weten over de pretparken en waar je kan slapen lees dan hieronder verder.

Pretpark Overnachten op het pretpark (met onbeperkt entree) Overnachten bij het pretpark Bijzonderheden
Efteling Hotel en vakantiepark de Efteling Landal Kaatsheuvel Grootste pretpark van Nederland. Leuk voor jong en oud!
Duinrell met Tikibad Vakantiepark Duinrell Roompot Kijkduin Pretpark voor jong en oud met groot binnen en buiten zwembad
Slagharen Vakantiepark en camping Slagharen Kampeerdorp de Zandstuve Pretpark in wildwest stijl met groot indoor en outdoor zwemparadijs
Toverland Pop Up Summer Camp Toverland Centerparcs Meerdal en Limburgse Peel Leuk voor kinderen tot 11 jaar
Drouwenerzand Drouwenerzand vakantiepark Roompot Hunzedal

Landal Het land van Bartje

All-in pretpark met eten en drinken!
Walibi Walibi Village Bungalowparken bij Walibi Leuk voor jonge en oudere kinderen
Beekse Bergen en speelland Bungalowpark Beekse Bergen Vakantiepark Dierenbos (ook met gratis toegang naar Beekse bergen) Combineer safaripark Beekse Bergen met Speelland Beekse Bergen

Te gek! Pretparken overnachting met gratis toegang

Overnachten bij een pretpark is ideaal zeker als je met kinderen gaat. Je kan overnachten bij de leukste pretparken zoals de Efteling, Slagharen, Toverland, Beekse bergen, Walibi, Duinrell en nog veel meer. Sommige attractieparken hebben een eigen bungalowpark of een camping naast het terrein of zelfs een eigen ingang voor gasten die blijven slapen zodat deze nooit in de rij hoeven te staan bij de entree. Fijn toch?!?

Overnachting bij de Efteling, sprookjesachtig slapen

slapen bij pretpark de efteling

De Efteling is zeker wel het bekendste pretpark van Nederland. De attracties zijn er voor jong en oud zoals het sprookjesbos voor de kleinste en de achtbanen voor de grote kids. De Efteling is zo groot dat je hier aan een dag niet genoeg hebt. Ideaal dus om er een mini vakantie van te maken. Je kan sprookjesachtig slapen in het Efteling Hotel, Vakantiepark Efteling Loonsche Land of Vakantiepark Efteling Bosrijk. En alle overnachtingen zijn inclusief gratis en onbeperkt toegang tot de Efteling!

>> Overnachten op de Efteling: Hotel en vakantiepark de Efteling

>> Overnachten bij de Efteling: Landal Kaatsheuvel

Duinrell overnachten en zwemmen in het Tikibad

Duinrell is een super leuk pretpark voor jonge en oudere kinderen. En daarnaast krijg je ook toegang tot het binnen en buiten zwembad met super veel en gave glijbanen het Tikibad!

Slapen doe je in een duingalow, lodgetent of op de camping. Naast toegang tot de 40 attracties en het Tikibad zijn er ook vollop outdoor activiteiten voor het hele gezin. Wist je dat dit vakantiepark ook nog eens vlak bij het strand ligt?!

>> Overnachten Duinrell: Vakantiepark Duinrell

>> Overnachten nabij Duinrell: Roompot Kijkduin

Slapen bij Slagharen, breng de nacht door in een tipi!

Wigwam veldje op resort Slagharen

Bij Slagharen dompel je jezelf onder in de wild westen sfeer. Naast het pretpark vind je er ook Aqua Mexicana een indoor en outdoor water speel paradijs. En daarnaast kan je als je er blijft overnachten ook nog naar waterspeeltuin Sunny Beach.

>> Overnachten Slagharen: Vakantiepark en camping Slagharen

>> Overnachten nabij Slagharen: Kampeerdorp de Zandstuve

Tip: lees ook mijn blog over het slapen in een wigwam bij Slagharen.

Toverland, glamping op Pop Up Summer Camp

Toverland slapen op pop up summercamp

Aan de voet van de machtige houten achtbaan de Troy vind je het pop up summer camp, rol dus zo vanuit je tent de Troy in. Je hebt zoals je er overnacht gratis toegang tot het park en zelfs een eigen ingang. Zo hoef je niet in de rij te staan en kan je makkelijk heen en weer kan lopen van het park naar je tent.

>> Overnachten Toverland pop up camp: Pop Up Summer Camp Toverland

>> Overnachten nabij Toverland: Centerparcs Meerdal en Limburgse Peel

Pretpark Drouwenerzand, bijzonder overnachten

overnacht bij pretpark drouwenerzand

Bij Drouwenerzand is het niet alleen leuk op het pretpark maar ook de bijzondere slaapplekken zijn een waar feestje. Zo kan je slapen in een boomhut, een fort of een brandweerwagen. Dat maakt je bezoek en overnachting extra speciaal! Want wat is er nou leuker dan een bijzondere overnachting?

>> Overnachten op park Drouwenerzand: Drouwenerzand vakantiepark

>> Overnachten bij Drouwenerzand: Roompot Hunzedal of Landal Het land van Bartje

Walibi Holland, roetsj zo je bed in bij Walibi Village

walibi holland pretpark voor kinderen

Wallibi village bungalowpark met kleine en grote bungalows. Wist je dat dit pal naast Walibi Holland ligt? Ideaal wanneer je tussen het vliegen in de achtbaan en draaien in de zweefmolen even tot rust wilt komen in je vakantiehuisje.

>> Overnachten Walibi Village: Walibi Village

>> Overnachten nabij Walibi Holland: Bungalowparken bij Walibi

Slapen tussen het wild bij Beekse Bergen

Gedurende je verblijf op Vakantiepark Beekse Bergen kun je onbeperkt genieten van tal van uitjes! Met de AttractiePas kun je tijdens je verblijf onbeperkt naar: Safaripark Beekse Bergen & Speelland Beekse Bergen (gesloten in de winter). Daarnaast krijg je met de AttractiePas ook onbeperkt entree tot Dierenrijk, ZooParc Overloon, Luchtvaartmuseum Aviodrome en AquaZoo Leeuwarden. Te gek toch? Zoveel leuks om te doen, hier kan je wel een week vertoeven met de kinderen!

>> Overnachten op Safaripark Beekse Bergen: Bungalowpark Beekse Bergen

>> Overnachten bij Beekse Bergen: Vakantiepark Dierenbos (ook inclusief AttractiePas en dus onbeperkt toegang tot Beekse Bergen)

Weekendje weg naar een pretpark

Hopelijk vond je deze tips nuttig. Heb je nog leuke aanvullingen op dit artikel of ga jij een weekendje weg naar een pretpark. Laat het me dan weten ik hoor graag hoe het was. Is dit niet helemaal wat je zocht? Dan is een bijzondere kindercottage misschien wel leuk om een keer heen te gaan? Wist je dat je bijvoorbeeld kan slapen in een jungle dome bij Center Parcs? Maar er zijn nog meer leuke en bijzondere plekjes om te slapen in Nederland, slapen in een vliegtuig of op een boot? Niks is te gek!

Wist je dat ik ook leuke tips, uitjes, kidsproof diy en recepten deel op mijn socials? Check dus voor nog meer inspiratie InstagramPinterest  en Facebook.

Pretparken met overnachting pin