Kinderuitjes in Rotterdam met kinderen, mijn tips en must see.
Uitjes

Rotterdam met kinderen – 25 x leuke activiteiten en tips

Ben je van plan om met je kinderen en gezin Rotterdam te bezoeken? Leuk idee! Maar wat is er eigenlijk allemaal te beleven met kinderen? Check het hier in het ultime overzicht van leuke kinderactiviteiten in Rotterdam.

De leukste kinder activiteiten in Rotterdam

Check hier een overzicht van allemaal leuke uitjes, musea, restaurants en andere must-see stekjes in het altijd leuke Rotterdam!

Kidsproof musea in Rotterdam

Deze musea hebben altijd leuke kinder tentoonstellingen en zijn daarom echt kidsproof!

Maritiem museum

Het Maritiem museum is echt een bezoek waard en heeft altijd leuke kinder tentoonstellingen. Vergeet niet het dak te bezoeken hier kunnen de kinderen heerlijk spelen. Lees hier alles over ons bezoek aan het Maritiem museum.

Maritiem Museum Rotterdam

Mariniersmuseum

Leer alles over de marine. Dit museum heeft tal van leuke kinder activiteiten en een kinder speurtocht met prijs! Lees hier alles over ons bezoek aan het Mariniersmuseum.

Mariniersmuseum Rotterdam een stoer uitje.

Natuurhistorisch museum

Bij het Natuurhistorisch museum zullen ze hun ogen uitkijken. Er staan veel opgezette dieren van nu maar ook van vroeger zoals een super grote mammoet. Doe een speurtocht door het museum en leer alles over de dieren.

Villa Zebra, het kindermuseum van Rotterdam

Dit museum is er voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Villa Zebra is het leukste kunstuitje voor het gehele gezin! Dit kindermuseum voor hedendaagse kunst maakt tentoonstellingen speciaal voor kinderen.

Tip: lees hier wat blogger Chelise vond van haar bezoek aan Villa Zebra.

Eten & drinken in Rotterdam

In Rotterdam vind je tal van leuke stekjes waar je lekker wat kan eten maar waar je kinderen ook nog vermaakt worden, win-win dus.

Markthal Rotterdam

Hier is voor iedereen wat te vinden. Zo is er een mega grote snoepkraam, een kraam waar je churros en wafels kunt eten of heb je meer trek in shakes? Ook die vind je hier.

Met de kinderen de markthal Rotterdam bezoeken.

Brasserie Woodz

Brasserie Woodz is gelegen aan de Kralingse Plas in Rotterdam. Een sfeervolle plek met genoeg speelmogelijkheden aan het water en op het strand aan de plas.

SS Rotterdam, dineren op een cruiseboot

Dit is zo leuk om met de kids te doen, ga lunchen of dineren op de SS Rotterdam. Deze cruiseboot vaart niet meer maar ligt in Rotterdam en je hebt bij het restaurant op het dek ook nog een klein voetenbadje waar de kinderen heerlijk kunnen spelen in de zomer.

Hotel New York

Een hotel & restaurant aan de Maas gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. De kids kunnen voor de deur lekker spelen in de speeltuin en kijken naar al de schepen die voorbij varen. Ze hebben ook een aparte kindermenukaart.

Tip: boek een tour op de SS Rotterdam en neem een kijkje achter de schermen van een cruiseschip.

Must do’s

Deze plekken in Rotterdam zijn leuk om te bezoeken met je kinderen.

De Watertaxi over de Maas

Je kan op veel plekken opstappen en zelfs als je alleen maar naar de overkant gaat en één halte neemt is het al de moeite waard om de Watertaxi te nemen. De kinderen zullen het prachtig vinden.

Beklim de Euromast

Laat je kinderen heel Rotterdam zien vanuit de lucht! je kan de Euromast beklimmen en bovenin de Euromast vind je ook nog een leuk restaurant met een geweldig uitzicht!

Speelfabriek

De Speelfabriek is echt een te gekke plek! Hier kunnen kinderen van alles bouwen en uitvinden. Maak je eigen recycle raceauto met stoer gereedschap. Laat een creatie zo hoog mogelijk vliegen. Bouw een huis van mini-bakstenen en cement. Schrijf een brief op een echt typemachine. Je kan het zo leuk en gek niet bedenken. Lees hier alles over ons bezoek aan de Speelfabriek in Rotterdam.

Vliegsels maken bij de speelfabriek

Skatepark Blaak

Neem je skateboard of stunt step mee en bezoek het skatepark op Blaak.

Loop langs de Kubus woningen

Ze blijven toch wel een beetje bijzonder de Kubus woningen. Je kan er ook voor kiezen om ze van binnen te bekijken alleen is het vaak wel erg druk.

Klimmen bij Adventure City

Ga lekker klimmen bij Adventure City, dit kan zowel binnen als buiten en is leuk voor het hele gezin!

Diergaarde Blijdorp

Altijd een succes is een bezoek aan de dierentuin. Blijdorp is een heel mooie Dierentuin waar veel te zien en doen is.

Plaswijckpark

Spelen tot je er zowat bij neervalt en zo vies worden als de varkentjes, in Plaswijckpark raak je nooit uitgekeken. En dat is maar goed ook, want er valt veel te beleven!

Miniworld Rotterdam

Bewonder Rotterdam in het klein. Een leuke activiteit voor een regenachtige dag in Rotterdam.

Splash tour

Een leuk uitje op het water in Rotterdam is een ritje met de Splash tour. Deze bustour is alles behalve gewoon. Na de tour over land gaat die verder door het water en krijg je de stad ook te zien vanaf de Maas!

Leuke activiteiten in de buurt van Rotterdam

Net buiten Rotterdam is ook veel leuks te beleven met kinderen.

Bezoek Outdoor Valley (Bergschenhoek)

Bij Outdoor Valley zijn tal van leuke outdoor activiteiten te doen zoals tuben, survivallen en klimmen.

Spelen bij boerderij Schieveen

Ga spelen in de modder en ontdek wat het boerenleven is. Dit leuke plekje van Natuurmonumenten is een echt pareltje als je je kinderen even lekker wilt uitlaten! Lees hier alles over ons bezoek aan Boerderij Schieveen.

Boerderij Schieveen in Rotterdam

Genoeg leuks voor een dagje Rotterdam met kids!

In Rotterdam hoef je je niet te vervelen en ook de kinderen niet!

Kinderuitjes in Rotterdam met kinderen, mijn tips en must see.