Tips voor je bezoek aan de Efteling met kinderen
Uitjes

Tips voor een dagje Efteling met kinderen

Yes, de kids hadden een studiedag op een verloren maandag in Oktober en het weerbericht was ook nog eens goed. Dé perfecte dag om de Efteling te bezoeken. De tas werd snel gepakt en hop in de auto, op naar de Efteling! Wij hadden een topdag en konden onbeperkt in alle achtbanen tot we tolden op onze benen. Wil jij ook met je kids naar de Efteling? Lees hier al mijn tips en check wat de leukste attracties zijn!

De vetste achtbanen van de Efteling

Deze achtbanen waren onze favorieten van de Efteling, nou gingen de jongens ook vooral voor de achtbanen. De sprookjesbos-tijd zit er wel een beetje op als je 10+ jaar bent. Dus hebben we al de Efteling achtbanen getest, soms meerdere ritjes achter elkaar. Met stip op nummer 1 was de Baron maar de Python was ook echt een topper vonden de kinderen.

Nummer 1, de Baron 1898

Een duikachtbaan waarbij je in een vrije val naar beneden stort. Deze achtbaan is geschikt voor echte durfals! Je kan hier kiezen om in de rij te gaan staan om vooraan te zitten in de wagentjes. Deze rij duurt langer en ik vond zelf de plaatsen daarachter ook al spannend genoeg.

Joris en de Draak, de race!

Een houten racer-achtbaan waarbij twee treinen tegen elkaar racen. Natuurlijk hebben we beide getest en er was geen echt verschil maar waren beide eigenlijk even leuk!

Een klassieker maar nog altijd leuk, Python

Wie kent hem niet?! De Python is de klassieker. Nog altijd leuk met de vele loopings en een stuk rustiger dan de nieuwe achtbanen. Wist je dat dit een van de oudste attracties in de Efteling is?

Twee in één, de Vliegende Hollander

Een combinatie van een achtbaan en een waterattractie, gebaseerd op het legendarische Nederlandse spookschip. Leuke attractie die spannend is en die veel leuke extra’s heeft. Zelf wachten in de rij is leuk omdat er veel te zien is terwijl je wacht!

Vogel Rok, race door het donker

Een overdekte achtbaan met een donkere, mysterieuze sfeer. Deze achtbaan is een echt avontuur omdat je niet ziet wat er gaat komen.

Max & Moritz achtbaan

Een familieachtbaan voor (bijna) alle leeftijden geïnspireerd op het Duitse verhaal van de twee kwajongens Max en Moritz. Deze achtbaan is geschikt voor kinderen en biedt een leuke rit met verschillende verrassingen. Weet jij al in welke van de twee achtbanen je gaat?!?

Welke achtbanen zijn jullie favoriet?

Tip: De Efteling app is een handige tool om je bezoek te plannen. Vooraf kan je je favoriete attracties markeren. En op de dag zelf plan je makkelijk een route met de interactieve kaart. Ook kan je in de app alle actuele informatie terugvinden over de shows en ook wachttijden bij de attracties. Super handig dus! Hier kan je de app downloaden.

Food en fun in de Efteling!

Om even tot rust te komen stegen we boven de boomtoppen uit in de Pagode. Zo krijg je een mooi beeld van het hele park en kan je even uitrusten van alle prikkels. Daarna aten we nog een lekkere snack. De jongens namen patat en ik verwende mezelf met churros! Echt een aanrader!!!

Leuke attracties voor kleine kinderen

Voor kleine kinderen zijn er ook veel leuke attracties die allen tot de verbeelding spreken van kinderen. Dit zijn enkele van de leukste attracties voor kleine kinderen die zelfs sommige grote kinderen nog heel leuk vonden!

Sprookjesbos, waar sprookjes werkelijkheid worden!

Dit is een absolute klassieker in de Efteling en een must-visit voor kleine kinderen. Het Sprookjesbos zit vol met bekende sprookjesfiguren en verhalen, zoals Roodkapje, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, en Hans en Grietje.

Carnaval Festival, altijd een feest!

Een kleurrijke en vrolijke rit door verschillende landen, waarbij kinderen allerlei grappige en vrolijke figuren kunnen zien dansen en feestvieren. Waarschuwing, dat muziekje krijg je heel de dag niet meer uit je hoofd!

Betoverend Droomvlucht

Een magische reis door een betoverend bos en een prachtige fantasiewereld, waar kinderen elfjes, trollen en andere fantastische wezens kunnen ontmoeten. Zelfs de grote jongens waren nog enthousiast.

Symbolica

Dit is een overdekte attractie waarin bezoekers worden meegenomen op een koninklijke rondleiding door het Paleis der Fantasie. Het is interactief en zit vol verrassingen.

Villa Volta, voor de stoere kids!

Hoewel het misschien wat spannender is, vinden veel kinderen het nog steeds geweldig om mee te gaan op deze betoverende rit door het huis van Hugo van den Loonsche Duynen. En na afloop vraag je je weer af hoe deze attractie in elkaar steekt.

Monsieur Cannibale, tollen tot je dizzy bent!

Een draaimolen waarbij je in potten zit die ronddraaien. Dit is echt hilarisch en pas op je kan je behoorlijk dizzy gaan voelen!

Volk van Laaf

Een rustige wandeling door het Volk van Laaf, waar kinderen de grappige en eigenaardige bewoners van dit kleine dorp kunnen zien en hun huizen kunnen verkennen. Je kan ook op een slakken fiets over de monorail gaan om alles van grote hoogte te bekijken.

Stoomcarrousel

Een klassieke draaimolen met prachtig versierde paarden en andere figuren waar kinderen van alle leeftijden van kunnen genieten.

Deze attracties bieden een mix van magie, avontuur en plezier die perfect is voor kleine kinderen om van te genieten tijdens een dagje uit in de Efteling.

Tips voor een bezoek aan de Efteling

Wanneer je met je kinderen de Efteling bezoekt is dat leuk maar het kan ook een stressvol uitje worden. Met deze tips ben jij goed voorbereid en kan je genieten van een leuk dagje uit.

Bezoek de Efteling op een doordeweekse dag: heb je een studiedag op een maandag en is het wel weer prima weer? Ga dan naar de Efteling. Je hoeft niet in de rij te staan en je kan meerdere keren achter elkaar in je favoriete attracties.

Koop vooraf kaarten online: er zijn soms echt mooie aanbiedingen te vinden zo kan je met AirMiles korting krijgen of heeft de Albert Heijn wel eens acties. Dat kan een hoop geld schelen.

Neem wat te eten en drinken mee: het eten in de Efteling is duur. Natuurlijk is het leuk om iets lekkers te halen, maar neem vooral ook een boterham mee voor de echte honger. In het park vind je veel leuke openbare plekken waar je even lekker kan gaan zitten om je zelf meegebrachte lunch te nuttigen.

Neem een buggy mee of huur een bolderkar: als je met kleine kinderen gaat is het aan te raden om een kar mee te nemen. Het park is groot en in de kar kunnen ze hun voeten even tot rust laten komen.

Laat waardevolle spullen thuis: als je in de achtbaan gaat kan niet altijd je tas mee. Die kan je bij de uitgang laten liggen maar neem dus geen waardevolle spullen mee.

Breng een bezoek aan een voorstelling: er zijn ook leuke voorstellingen in de Efteling die je kan bezoeken, dit is echt de moeite waard om een keer mee te pakken.

Wil je er echt alles uithalen? Blijf dan slapen!

Als je in het Efteling hotel of vakantiepark overnacht, heb je ook onbeperkt toegang tot de Efteling. En het mooie is: je mag een uurtje eerder het park op dan de rest, zo kan je in de vroege uurtjes alvast een aantal ritjes in de achtbaan maken. En wanneer de kids moe zijn, loop je zo even naar je accommodatie voor een lunch of om even uit te rusten.

Is dit wat voor jullie? Bekijk hier alle aanbiedingen.

Pretpark fan? Kan jij geen genoeg krijgen van pretparken, kijk dan eens naar dit overzicht met pretparken waar je ook kan overnachten voor nog meer onbeperkte pret!

 

Bezoek de Efteling met kinderen met deze tips is het een geslaagde dag!