Uitjes

De leukste tips voor uitjes in de kerstvakantie in Nederland!

Kerstuitjes genoeg in de kerstvakantie! Er is in de kerstvakantie echt van alles te doen doen voor kinderen. Ben je op zoek naar leuke kerstuitjes lees dan hieronder verder. Van concerten tot pretparken, er is genoeg te beleven in ons landje deze kerst. Bekijk mijn overzicht met leukste kerstuitjes in Nederland voor het hele gezin in de kerstvakantie!

De leukste kinder uitjes voor de kerstvakantie

Hier vind je het meest complete overzicht voor kinder uitjes in de kerstvakantie. Stop met verder zoeken en lees snel verder en wie weet ga jij ook wat leuks doen deze kerst!

Freek Vonk Live, beestachtig leuke show!

Een uniek kerstuitje is de show ‘Rovers in de Rimboe’ van Freek Vonk. Hij vertelt over de avonturen van het afgelopen jaar, en alle bijzondere dieren die hij tijdens zijn reizen is tegengekomen. De verhalen worden ondersteund door spectaculaire video’s. De familievoorstelling is voor alle leeftijden, is spannende en leerzaam.

Wanneer: 28 december 2021 t/m 30 december 2021
Waar: AFAS live, Amsterdam
Meer informatie Freek Vonk Live

Groot Kerstcircus in Den Haag

Spectaculair uitje voor het hele gezin in de kerstvakantie in Den Haag. Bezoek het kerstcircus en geniet van een prachtige show met clowns en Chinese acrobaten.

Wanneer: 25 december 2021 – 9 januari 2022
Waar: Malieveld, Den Haag
Meer informatie Groot Kerstcircus

Omniversum, diverse films in kerstvakantie

Altijd leuk en zeker bijzonder is het Omniversum. Laat je meevoeren door de wondere wereld in het Omniversum.

Wanneer: Hele kerstvakantie 2021-2022
Waar: Omniversum, Den Haag
Meer informatie Omniversum

Tip: Koop hier Omniversum tickets met korting

Egeltje wil niet in Winterslaap – kinderconcert in Het Concertgebouw

Egeltje heeft geen zin in de winterslaap. Maar… ben je dan wel een échte egel? Terwijl iedereen ligt te snurken, gaat Egeltje stiekem op avontuur in de sneeuw. Ga je mee? Onderweg ontmoet Egeltje de grote witte uil. Zullen ze vrienden worden?

Wanneer: 28 december en 29 december 2021
Waar: Het Concertgebouw, Amsterdam
Meer informatie Het Concertgebouw

Beleef kerst avonturen in Winter Slagharen

Een kerstvakantie in Slagharen biedt diverse mogelijkheden. De dag beginnen met een klim in Black Hill Rangers Path en de dag spetterend eindigen in Aqua Mexicana alles kan in Slagharen! En in de kerstvakantie is Attractie- & Vakantiepark Slagharen omgetoverd tot Winter Slagharen. Trek je warme jas aan, doe je sjaal om en ga tijdens de feestelijke decembermaand op avontuur in winters slagharen. Een warme plek voor de familie met duizenden lichtjes, prachtige kerstbomen en gezellige muziek. Een winter zonder sneeuw en ijs, is geen échte winter, vandaar dat wij een ijsbaan hebben toegevoegd in het Winter Western Village.

Wanneer: Kerstvakantie 2021-2022
Waar: Slagharen
Meer informatie Winter Slagharen

 

Ind e kerstvakantie naar Winter slagharen

Kerstcircus Ahoy

Kerstcircus Ahoy, een klassiek circus voor jong en oud. Een spectaculair uitje voor het hele gezin in de kerstvakantie. Kijk naar de doldwaze clowns en Chinese acrobaten. Dit jaar extra feestelijk, want Kerstcircus Ahoy viert haar 50e verjaardag!

Wanneer: 25 december 2021 – 02 januari 2022
Waar: Ahoy, Rotterdam
Meer informatie Kerstcircus Ahoy

Tip: wil je alvast in de kerststemming komen bezoek dan ook eens een Kerstshow 2021 in een tuincentrum in de buurt. Vooral Intratuin pakt goed uit tijdens de kerst!

Winters uitje in het Archeon

Archeon opent de poorten voor ‘Vier de Winter’ in Archeon. Het park is omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld. De eerste sneeuw is al gevallen. In het middeleeuwse stadje Gravendam en in Dorestad zijn de bomen en huizen gehuld onder een witte laag sneeuw. Tijdens ‘Vier de Winter’ is er volop vermaak en vertier in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Of ga lekker schaatsen op de ijsbaan.

Wanneer: 11 december 2021 t/m 9 januari 20122
Waar: Archeon, Alphen aan den Rijn
Meer informatie het Archeon

Cool Event Scheveningen = schaatsen en ijssculpturen

In de kerstvakantie kan er weer geschaatst worden op de overdekte ijsbaan op het Kurhausplein van maar liefst 600m2. Dus kom gezellig naar het Kurhausplein! Klaar met schaatsen & de warme chocomelk dan kan je een kijkje nemen bij de ijsbeelden in de 500 m² grote gekoelde tent. Tip: Kleed je warm aan, want binnen is het -15 graden!

Wanneer: Gehele kerstvakantie
Waar: Kurhaus & de Pier, Scheveningen
Meer informatie Cool Event Scheveningen

Kerst in de Winter Efteling

Sprookjesachtige kerst en winter taferelen in de winter-efteling. Bind de schaatsen onder of maak een rondje op de langlaufbaan. De Efteling is de gehele kerstvakantie geopend en is een leuk uitje voor het hele gezin!

Wanneer: Gehele kerstvakantie
Waar: Efteling, Scheveningen
Meer informatie Winter Efteling

Kerst uitje naar de winterefteling

Nederlands IJsbeelden Festival, ijs en ijskoud uitje

Echt een aanrader, het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. De IJsselhallen worden tijdens de Kerstvakantie omgetoverd tot “WHAT A WONDERFUL WORLD”! De beste ijskunstenaars ter wereld gaan aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema in een magische wereld van sneeuw- en ijssculpturen tot wel 6 meter hoog. Het IJsbeelden Festival is uniek voor jong en oud!

Wanneer: 18 december 2021 t/m 6 maart 2022
Waar: Zwolle
Meer informatie Nederlands IJsbeelden Festival

Blow Up Extreme – werelds grootste indoor obstacle parcour

Je kan je deze kerstvakantie helemaal uitleven op het grootste indoor opstakel parcour in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor jong en oud is er genoeg te beleven zoals speciaal voor kids de Juvenile: een XXL-springeiland van wel 625 m2, WipeOut obstacles en een speelhal vol met klimwanden en bal games.

Wanneer: 25 december 2021 t/m 9 januari 2022
Waar: Jaarbeurs Utrecht
Meer informatie Blow Up Extreme

Tip: Scoor hier tickets met korting

 

Leuke uitjes in Nederland in de kerstvakantie

Zoals jullie kunnen zien is er veel leuks te beleven en zijn er genoeg kerst uitjes voor het hele gezin in de kerstvakantie! Geen zin om de deur uit te gaan? Lees hier thuis tips voor de kerstvakantie.  Mis je nog leuke kerstuitjes? Laat het me weten in een reactie  via de mail dan voeg ik ze toe aan de lijst!

Fijne kerstvakantie alvast!