Uitjes

De leukste uitjes voor in de kerstvakantie in Nederland!

Kerstuitjes genoeg in de kerstvakantie! Er is in de kerstvakantie echt van alles te doen doen voor kinderen. Ben je op zoek naar leuke kerstuitjes lees dan hieronder verder. Van concerten tot pretparken, er is genoeg te beleven in ons landje deze kerst. Bekijk mijn overzicht met leukste kerstuitjes in Nederland voor het hele gezin in de kerstvakantie!

De leukste kerstuitjes voor deze kerstvakantie 2023-2024

Hier vind je het meest complete overzicht voor kinderuitjes in de kerstvakantie. Stop met verder zoeken en lees snel verder en wie weet ga jij ook wat leuks doen deze kerst!

Freek Vonk Live, beestachtig leuke show!

Een uniek kerstuitje is de show ‘Dieren in het Donker’ van Freek Vonk. Hij vertelt over de avonturen van het afgelopen jaar, en alle bijzondere dieren die hij tijdens zijn reizen is tegengekomen. De verhalen worden ondersteund door spectaculaire video’s. De familievoorstelling is voor alle leeftijden, is spannende en leerzaam.

Wanneer: 28 december 2023 t/m 29 december 2023
Waar: AFAS live, Amsterdam
Meer informatie Freek Vonk Live

Wereld Kerstcircus in Carré Amsterdam

Het meest bezochte en succesvolste kerstcircus van Nederland. Een leuk kerstuitje voor het hele gezin in de kerstvakantie in Amsterdam. Bezoek het kerstcircus en geniet van een prachtige show met clowns, paarden en Chinese acrobaten.

Wanneer: 23 december 2023 – 7 januari 2024
Waar: Carré, Amsterdam
Meer informatie Wereld Kerstcircus Carré

Omniversum, diverse films in kerstvakantie

Altijd leuk en zeker bijzonder is het Omniversum. Laat je meevoeren door de wondere wereld in het Omniversum.

Wanneer: Hele kerstvakantie 2023-2024
Waar: Omniversum, Den Haag
Meer informatie Omniversum

Tip: Koop hier Omniversum tickets met korting

Madurodam Winterweken

Kom genieten van een Madurodam in winterse sferen. Zie hoe de mensen schaatsen op de grachten en de kerstmarkten op de pleintjes. Koud gekregen? Warm je op bij een van de vuurtjes op het poffertjes plein en rooster marshmallows boven het vuurtje!

Wanneer: Hele kerstvakantie 2023-2024
Waar: Madurodam, Den Haag
Meer informatie Madurodam

Madurodam Winterweken bezoek de mini wereld, echt een leuk kerstuitje.

Beleef kerst avonturen in Winter Slagharen

Een kerstvakantie in Slagharen biedt diverse mogelijkheden. De dag beginnen met een klim in Black Hill Rangers Path en de dag spetterend eindigen in Aqua Mexicana alles kan in Slagharen! En in de kerstvakantie is Attractie- & Vakantiepark Slagharen omgetoverd tot Winter Slagharen. Trek je warme jas aan, doe je sjaal om en ga tijdens de feestelijke decembermaand op avontuur in winters Slagharen. Een warme plek voor de familie met duizenden lichtjes, prachtige kerstbomen en gezellige muziek. Een winter zonder sneeuw en ijs, is geen échte winter, vandaar dat wij een ijsbaan hebben toegevoegd in het Winter Western Village.

Wanneer: Kerstvakantie 2022-2023
Waar: Slagharen
Meer informatie Winter Slagharen

In de kerstvakantie naar Winter Slagharen

Kerstcircus Ahoy, een top kerstuitje

Kerstcircus Ahoy, een klassiek circus voor jong en oud. Een spectaculair uitje voor het hele gezin in de kerstvakantie. Kijk naar de doldwaze clowns en Chinese acrobaten. Kortom, alle ingrediënten voor een onvergetelijke voorstelling voor jong als oud. Het leukste uitje in de kerstvakantie.

Wanneer: 25 december 2023 – 31 december 2023
Waar: Ahoy, Rotterdam
Meer informatie Kerstcircus Ahoy

Tip: wil je alvast in de kerststemming komen bezoek dan ook eens een Kerstshow 2021 in een tuincentrum in de buurt. Vooral Intratuin pakt goed uit tijdens de kerst!

Winters uitje in het Archeon

Archeon opent de poorten voor ‘Vier de Winter’ in Archeon. Het park is omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld. De eerste sneeuw is al gevallen. In het middeleeuwse stadje Gravendam en in Dorestad zijn de bomen en huizen gehuld onder een witte laag sneeuw. Tijdens ‘Vier de Winter’ is er volop vermaak en vertier in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Of ga lekker schaatsen op de ijsbaan.

Wanneer: 16 december 2023 t/m 8 januari 2024
Waar: Archeon, Alphen aan den Rijn
Meer informatie het Archeon

Cool Event Scheveningen = schaatsen en ijssculpturen

In de kerstvakantie kan er weer geschaatst worden op de overdekte ijsbaan op het Kurhausplein van maar liefst 600m2. Dus kom gezellig naar het Kurhausplein! Klaar met schaatsen & de warme chocomelk dan kan je een kijkje nemen bij de ijsbeelden in de 500 m² grote gekoelde tent. Tip: Kleed je warm aan, want binnen is het -15 graden!

Wanneer: Gehele kerstvakantie
Waar: Kurhaus & de Pier, Scheveningen
Meer informatie Cool Event Scheveningen

Kerst in de Winter Efteling

Sprookjesachtige kerst en winter taferelen in de winter-efteling. Bind de schaatsen onder of maak een rondje op de langlaufbaan. De Efteling is de gehele kerstvakantie geopend en is een leuk uitje voor het hele gezin!

Wanneer: Gehele kerstvakantie
Waar: Efteling, Scheveningen
Meer informatie Winter Efteling

Kerstuitjes zoals een bezoek aan de winter Efteling zijn echt leuk!

Lees ook: Tips voor een dagje Efteling met kinderen

Nederlands IJsbeelden Festival, ijs en ijskoud uitje

Echt een aanrader, het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. De IJsselhallen worden tijdens de Kerstvakantie omgetoverd tot “WHAT A WONDERFUL WORLD”! De beste ijskunstenaars ter wereld gaan aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema in een magische wereld van sneeuw- en ijssculpturen tot wel 6 meter hoog. Het IJsbeelden Festival is uniek voor jong en oud!

Wanneer: 17 december 2023 t/m 5 maart 2024
Waar: Zwolle
Meer informatie Nederlands IJsbeelden Festival

Nog wat leuke tips om in de kerstvakantie te doen.

Naast al deze grootse uitjes is er nog veel meer leuks denk ook eens aan:

Leuke uitjes in Nederland in de kerstvakantie

Zoals jullie kunnen zien is er veel leuks te beleven en zijn er genoeg kerst uitjes voor het hele gezin in de kerstvakantie!   Mis je nog leuke kerstuitjes? Laat het me weten in een reactie  via de mail dan voeg ik ze toe aan de lijst!

Fijne kerstvakantie alvast!