Huttentocht Grossarl
Vakantie

3 x Huttentocht met kinderen in Grossarl

Je beklimt bergen, geniet van de prachtige vergezichten, loopt over bergweides en zoekt verkoeling bij de vele beekjes. Wandelen in het Grossarltal in Salzburgerland is echt een beleving. Er zijn hier wel 40 almhutten en berghutten te vinden waaraan Grossarl de naam Tal der Almen verdiend. Er zijn hier tientallen mooie wandelroutes die je kan volgen, wel 400km! En ga je met de kinderen dan zijn er tal van thema- en familiewandelingen die je kan volgen. Maar wil je meer dagen genieten van al dit moois en beleven hoe het is om in een alm te slapen maak dan een meerdaagse huttentocht.

Kijk bijvoorbeeld eens bij SNP zij hebben een mooi aanbod met huttentochten die geschikt zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld de huttentocht door het prachtige Stubaital.

Huttentocht Grossarl, slapen in een alm

Overnachten in een alm is echt een beleving op zich. Je ziet hoe de alpenherders leven en kan genieten van alle lekkernijen zoals melk van de alpen koeien, verse boter en kazen en huis gerookte spek en vers gebakken brood. De kinderen vermaken zich met de dieren op de boerderij en in de speeltuin. In een alm zijn vaak meerdere soorten kamers beschikbaar. Wil je een familiekamer en niet op de slaapzaal slapen dan moet je echt vooraf even reserveren want familiekamers zijn beperkt beschikbaar. En vergeet bij je ontbijt niet om een lunchpakket te maken voor de terugweg je komt niet altijd almen tegen onderweg.

Ben je fan van Oostenrijk en wil je langer blijven lees dan ook het blog: Speelbergen en zwemmeren, zomer in Salzburgerland

Speeltuin bij alm

3 x huttentocht met kinderen

We hebben hieronder een aantal 2-daagse huttentochten op een rijtje gezet die geschikt zijn voor “kleine” kinderen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen deze tocht lopen en een kleintje kan eventueel ook mee op de rug. De tochten lijken niet lang maar kinderen lopen een stuk minder snel en staan vaker stil om in een boom te klimmen of niet om maar juist over dat rots blok te gaan. Kies dus een niet al te lange tocht uit als je nog niet bekend bent met het wandelen in de bergen met kinderen.

Huttentocht Unterwandalm

De Unterwandalm is een mooie plek om te overnachten. Neem in de avond plaats op het terras en geniet van een prachtige zonsondergang. En voor de kinderen is er een speeltuin en kinderboerderij.

Dag 1

2,5 uur wandelen (reken dus op het dubbele), overnachten in Unterwandalm

Ga naar Grossarl centrum en parkeer bij ENI benzine station. Pak de hike-bus naar Sonneggbrücke. Start bij wandelroute nr. 70b naar de Breitenebenalm 1.420 m (1 u). Neem vervolgens nr. 70 naar de Karseggalm, 1.603 m (1 u). Vervolg daarna op nr. 70 naar de Unterwandalm, 1.600 m (½ h) hier kan je overnachten.
Bel om te reserveren Unterwandalm, Tel.: +43 (0) 664 / 4536438.

Dag 2

1 uur wandelen

De volgende dag wandel je terug via de nr. 70 en nr. 70c terug naar de Soneggbrücke (1 h). Hier kan je en taxi nemen of loop terug langs de weg naar je auto.

Unterwandalm
Unterwandalm, bron @grossarltal.info

Huttentocht Gerstreitalm

Deze hut is een paradijs voor gezinnen met kinderen. Voor de kinderen is er een grote speeltuin met trampoline. En voor de ouders stevige snacks gemaakt van homemade producten.

Dag 1

2,5 uur wandelen (reken dus op het dubbele), overnachten in Gerstreitalm

Start met de wandelroute nr. 66 naar de Heugathalm 1.235 m (1,5 u). Vervolg je weg op nr. 66 naar de Gerstreitalm 1.575 m (1 u) hier kan je overnachten.
Bel vooraf om te reserveren Gerstreitalm, Tel.: +43 (0) 699 / 11415060

Dag 2

1,5 uur wandelen

De volgende dag wandel je terug vanaf de Gerstreitalm via route nr. 65a naar Hertas Rast (1 u) en dan terug naar Grossarl centrum (1/2 u).

gerstreitalm huttentocht
Gerstreitalm bron @grossarltal.info

Huttentocht Ellmautall

Bij deze tocht is er keuze uit 3 hutten je kan je tocht dus zo lang of kort maken als je zelf wilt. Maar wil je een waar speelparadijs bij de alm kies dan voor de Loosbühelalm!

Dag 1

Min 2,5 uur, max 4 uur wandelen (reken dus op het dubbele), overnachten in Loosbühelalm, Weißalm of Ellmaualm

Neem de hike-bus of auto naar parkeerplaats “Grund” in het Ellmautal. Vanaf daar start je de wandeling omhoog via route nr. 57 naar de Filzmoosalm 1.710m (1,5 u). Vervolgens neem je de route nr. 63 naar de Loosbühelalm, 1.769m (1 u). Je kan kiezen om hier te overnachten in de Loosbühelalm of om verder te gaan naar Weißalm, 1.723m (1 u) of de Ellmaualm, 1.794 (1,5 u).
Loosbühelalm, Tel.: +43 (0) 6414 408
Weißalm, Tel.: +43 (0) 6414 411
Ellmaualm, Tel.: +43 (0) 6414 405

Dag 2

Min 1 uur, max 3,5 uur wandelen

Hike terug via de route nr. 62 naar de parkeerplaats “Grund” (1 u) of ls je nog wat lager wilt hiken kan je ook eerst nog omhoog naar de Gründegg, 2.168m (1,5u) en dan terug naar de parkeerplaats (2 u).

loosbuehelalm
Loosbuehelalm speelplaats bron @loosbuehelalm.at

Onze praktische tips voor een huttentocht

Heb je besloten om een huttentocht te gaan maken met je kinderen lees hieronder dan mijn tips:

  • Reken erop dat een wandeling waarvoor 2 uur is opgegeven met kinderen minstens 2x zo lang zal duren.
  • Zorg voor goede schoenen. Wandel schoenen kan je voordelig kopen bij de decathlon of bijvoorbeeld op marktplaats
  • Neem voldoende water en voedsel mee, just in case.
  • Pleisters en EHBO setje zijn ook geen gemis met al dat klimmen en klauteren over rotsen en stenen.
  • Ga je met echt kleine kinderen neem een goede draagzak of rugdrager mee (3 jaar en jonger).
  • Kijk vooraf naar het weer bericht je wilt met kleine kinderen niet in een storm terecht komen.
  • Schaf bij de VVV een goede wandelkaart aan.
  • Boek je hotel door en laat daar je spullen veilig achter. Neem alleen het hoog nodige mee op je wandeling.

Lees meer reizen met kinderen in Oostenrijk: Speelbergen en zwemmeren, zomer in Salzburgerland

huttentocht met kinderen
Route bordjes

huttentocht met kinderen

Wandelen in bergen met kinderen

Huttentocht Speentuin Breitneralm
Speentuin Breitneralm

Check hier nog meer reis inspiratie met kinderen

Ben je nog niet uitgelezen? Kijk dan ook eens bij deze blogs over reizen met kinderen: