Praag kinderen stedentrip.
Vakantie

5x Leuke stedentrip met kinderen met de trein

Een stedentrip met de trein is echt ideaal voor gezinnen. Kinderen vinden reizen met de trein prachtig! Ze kunnen rondlopen, wat lekkers eten en spelletjes spelen. En dit alles terwijl het landschap aan hun voorbij gaat. Met de trein reizen is heerlijk relaxed, geen stress zoals je met het gezin in een lange autoreis hebt. Je komt allemaal uitgerust op je bestemming aan en bruist van de energie om de stad te ontdekken! Kies jij voor een stedentrip Praag, voor hip Berlijn of toch liever voor een trip naar Londen?

Stedentrip met de trein, dit zijn kindvriendelijke bestemmingen

Vraag jij je af welke steden leuk zijn voor kinderen én om met de trein te bezoeken? Dat weten wij wel! Wat ze allemaal gemeen hebben is dat je er vanaf Amsterdam met de trein heen kan reizen, ideaal. Daarnaast is er in elke stad genoeg leuks te beleven voor kinderen. Lees hieronder welke steden er allemaal op ons lijstje staan.

Berlijn

Bezoek Berlijn makkelijk met de trein. Natuurlijk breng je een bezoek aan de Berlijnse muur en Checkpoint Charlie maar voor de kinderen is er ook veel te beleven in Berlijn. Bezoek de dierentuin van Berlijn met meer dan 15.000 dieren, het interactieve wetenschapsmuseum Labyrint Kindermuseum, en ontdek de geschiedenis bij het DDR Museum. Maak een bouwwerk en volg LEGO workshops bij LEGOLAND Discovery Center en bezoek de kleurrijke East Side Gallery.

Het fijne is dat je er een uitgebreid netwerk hebt voor openbaar vervoer. Ideaal met kinderen om je te verplaatsen door deze stad.

Treinreis van Amsterdam naar Berlijn is rechtstreeks en duurt 5.50 uur

Praag

Praag is een prachtige stad en er is veel moois te zien en veel leuks te beleven. Zo zullen de kinderen een bezoek aan de mini Eiffeltoren oftewel de Petrin uitkijktoren heel leuk vinden vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht over Praag. Ook zullen ze hun ogen uitkijken tijdens een wandeling over de Karlsbrug. De Praagse Burcht is een echte must see waar je ook de wisseling van de wacht zeker niet wilt missen. Iets meer buiten het centrum vind je een van de mooiste dierentuinen van de wereld, gelegen tegen een heuvel bevind zich de zoo van Praag. De kinderen zullen zich geen moment vervelen tijdens een stedentrip Praag.

Fijn is dat het openbaar vervoer in Praag goed geregeld is zo kan je met de metro overal komen en daarnaast is er ook een uitgebreid net met trams die je overal brengen. Vanuit de tram krijg je ook een mooi beeld van de stad en kom je door allemaal leuke wijken.

Treinreis van Amsterdam naar Praag is een nachttrein met overstap in Berlijn en duurt 12.30 uur

Parijs

Parijs heeft veel kindvriendelijke attracties voor een stedentrip. Natuurlijk kan je naar Disneyland Parijs maar de stad zelf heeft ook veel leuks. Ontdek de iconische Eiffeltoren met een adembenemend uitzicht, verken het interactieve Cité des Sciences et de l’Industrie, en geniet van een boottocht over de Seine. Natuurlijk is een bezoek aan het Louvre ook tof, de kinderen zullen zich verwonderen tijdens de kindertour en kunnen de Mona Lisa in het echt zien. Je zal versteld staan hoe klein ze in het echt is 🙂

Treinreis van Amsterdam naar Parijs gaat rechtstreeks met Eurostar en duurt 3.18 uur

Weetje: De naam Thalys is verdwenen, vanaf nu heet deze trein de Eurostar.

Londen

Natuurlijk mag Londen niet ontbreken in het lijstje met stedentrips. De kinderen zullen hier de iconische gebouwen herkennen zoals de Big Ben. Breng een bezoek aan de Tower of London, ga dieren kijken in de London Zoo, maak een ritje in de London Eye en bezoek het Science Museum. Daarnaast is het ook leuk om een bezoek te brengen aan de magische Warner Bros Studios neem de “The Making of Harry Potter” tour.

Treinreis van Amsterdam naar London gaat rechtstreeks met Eurostar en duurt 4.15 uur

Stedentrips met kinderen met de trein, dit zijn leuke bestemmingen in Europa!

Brussel

Brussel is ideaal voor een korte stedentrip. Het is niet ver weg, ze spreken er dezelfde taal  maar toch voelt het als een echte vakantie. De kinderen zullen het leuk vinden om te kijken naar Manneke Pis en natuurlijk breng je ook een bezoek aan het Atomium. Voor kinderen is het ook leuk om naar het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen ook wel het Dinomuseum te gaan. Vergeet tijdens je bezoek niet om een lekkere Belgische wafel te proeven.

Treinreis van Amsterdam naar Brussel gaat rechtstreeks met Eurostar en duurt 1.53 uur

Handige tips voor een treinreis met kinderen

Reizen met de trein is erg leuk en een hele ervaring, zeker voor de kinderen. Dus ga jij een stedentrip boeken met de trein lees dan nog even deze handige tips.

  • In de trein kan je lekker zitten en met elkaar praten, naar buiten kijken en natuurlijk ook spelletjes spelen. Stop dus vooral leuke reisspellen in de rugtas voor onderweg.
  • Boek je je reis met NS International dan is het handig om de app te downloaden, zo heb je je tickets bij de hand en je complete reisschema, ideaal voor onderweg.
  • Overstappen is altijd wat hectisch en brengt soms ook stress met zich mee. Kijk vooraf dus of je treinreis rechtstreeks gaat en je overstappen kan vermijden.
  • Pak je bagage zo in dat je het makkelijk kan tillen of mee kan nemen. Geef je kinderen ook een eigen rugtas met hun eigen spulletjes zoals iets leuks en lekkers voor in de trein, zo hebben zij ook verantwoordelijkheid over hun spullen en hoef jij minder te sjouwen.
  • Kijk vooraf hoe je van het station naar je hotel komt. Het is wel zo fijn om dit al uitgedacht te hebben zodat je ter plaatse minder stress hebt.
  • Het fijne aan een treinreis is dat de kinderen zich vrij kunnen bewegen. Laat ze dit ook doen. Ga desnoods samen op ontdekkingstocht door de trein en bekijk de verschillende coupés.