Lipnomeer vanaf het water
Vakantie

Lipnomeer met kinderen -Een te gekke vakantie plek!

Het Lipnomeer is een heerlijke plek om een vakantie door te brengen met je gezin. De natuur is mooi, er zijn bergen die beklommen kunnen worden, mooie Unesco stadjes en een heerlijk meer alle ingrediënten voor een leuke en afwisselende vakantie met het hele gezin. Niemand zal zich hier vervelen, jullie niet en de kinderen zeker niet!

Lipnomeer in Tsjechie

Het Lipnomeer ligt in de regio zuid-bohemen in het zuiden van Tsjechie naast het Nationaal Park Sumava. Het is een 40 km lang stuwmeer waar veel recreatie te vinden is. De grootste plaats is Lipno Nad Vltava waar veel restaurantjes en accommodaties te vinden zijn. Het is een leuke vakantiebestemming om met kinderen heen te gaan in de zomer. Het is ook een budgetproof vakantiebestemming. In de winter kan je hier ook skiën en schaatsen dus een wintersport met kinderen bij het Lipnomeer is ook zeker een aanrader!

Lipnomeer activiteiten met kinderen

Omdat onze roots in Tsjechië liggen komen we hier regelmatig we vinden het een heerlijk land waar veel leuke outdoor activiteiten en avonturen te beleven zijn met kinderen. Ook hebben we al veel vakanties doorgebracht rondom het Lipnomeer. We zijn hier al vaak met onze kinderen geweest en hebben hieronder onze tips op een rijtje gezet.

Fietsen met kinderen rond het Lipnomeer

Huur fietsen op het Landal park en fiets een rondje om het meer. Je hebt een route van ongeveer 25km en dan steek je met het pondje over bij Frymburk. Deze route is ook zeer geschikt om met kinderen te fietsen omdat die nagenoeg vlak is. Vraag bij de fietsverhuur de routekaart.

Bootjes huren op het Lipnomeer

Bij Landal kan je ook elektro bootjes huren. Ze gaan niet erg hard maar met de kinderen is het erg leuk om rond te varen over het Lipnomeer. Dichtbij Lipno, ligt een eilandje in het meer, het konijneneiland. Hier kan je aanmeren en konijntjes aaien.

Boomkroonpad Lipnomeer beklimmen

Je kan met de skilift naar boven de berg op, lopend of met de pendelbus. Eenmaal boven heb je en grote speeltuin in het bos en het boomkroonpad. Ben je aan het einde van het pad neem dan als je durft de 52m super snelle glijbaan weer naar beneden (kaartje vooraf kopen). Het is ook leuk om het boomkroonpad een keer ’s avonds te wandelen, als er een lichtshow is. Dat is elke dinsdagavond van 19-21 uur. Dan is het boomkroonpad verlicht en is er muziek, zie hier meer info.
Na het boomkroonpad kan je weer naar beneden met de skilift. Maar leuker is om naar beneden te wandelen (door het bos). Of ga downhil met een step over het steppad. Dit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Klimpark Lipnomeer leuk voor de kinderen

Aan de voet van de berg bij Lipno heb je een klimpark. Een kleine voor de allerkleinsten vanaf 6 jaar ongeveer en een grotere voor grote kinderen. En als je durft neem je de zipline over het meertje weer naar beneden.

Bobslee baan in Lipno

Bij Lipno aan de voet van de berg zijn 2 bobslee banen. Dit is leuk voor iedereen. Bij de bobslee banen zit een leuk restaurantje waar je op het terras kan zitten terwijl de kinderen bobsleeën of zich vermaken in de speeltuin. En vergeet niet iets van de grill te bestellen ze serveren hier heerlijke Tsjechische gerechten. Probeer hier de krkovice (varkens nek) van de grill!

Raften met de kids op de Moldau

Ga een stukje raften met de kinderen. De tocht gaat door de prachtige natuur van de Zuid Bohemen, water water stroomt langzaam en is ondiep. De boot kabbelt rustig voort over de Vltava. De trip die wij maakten ging van Vyšší Brod naar Rožmberk (10km) en duurt ongeveer 2 uur. Maar met een drankje onderweg (ja er zijn bootjes op het water waar drankjes worden verkocht) en wat pootje baden duurt het al snel 3-4 uur. Neem een 6p raft, dan heb je lekker de ruimte met de kinderen. Wij maakten deze tocht met onze kinderen toen ze 2 en 4 jaar oud waren, het was geweldig.

Speel en thema park Frymburk

Tussen Frymburk en Lipno nad Vltavou ligt een speel en thema park Frymburk. De kinderen kunnen hier veel activiteiten doen. Er is voor elke leeftijd wel wat te beleven, waterskiën, zomer tuben of glijden van de megaslide alles kan hier.

Bezoek kasteel Hluboka nad Vltavou

Het is ook leuk om een bezoek te brengen aan het kasteel in Hluboka nad Vltavou. Het kasteel ziet er erg indrukwekkend uit. Ernaast ligt ook een dierentuin. Combineer deze en maak er een vol dag programma van.

Dagje Cesky Krumlov

Český Krumlov is een stadje op zo’n 30 minuten rijden vanaf Lipno. De stad staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is uniek en echt een bezoek waard. Cesky Krumlov ligt in een lus van de rivier Moldau waarover je de hele dag rafters voorbij ziet komen. Loop door de kleine straatjes, bezoek het kasteel en de kasteel tuinen. Strijk vervolgens neer op een terrasje met uitzicht op de Moldau om te kijken naar de vele rafters die proberen om droog door de stroom versnellingen heen te komen.

Tip: vergeet de Lipnocard niet aan te schaffen dan krijg je op al deze leuke activiteiten korting!

Vakantie bij het Lipnomeer

Lipno is zoals je hier hebt gelezen echt ene super leuke vakantie bestemming voor gezinnen met kinderen die wel van wat actie houden!

Raften Tsjechie Rozmberk

Raften Tsjechie

Lipnomeer vanaf het water