Zomervakantie Roadtrip 2019
Vakantie

Zomervakantie roadtrip – Vakantie vieren in 5 landen!

Deze zomer maakte we een onverwachte en ongeplande roadtrip door Europa met de kinderen. Het plan ontstond vlak voor de vakantie. Nou een plan zou ik het eigenlijk niet willen noemen. Eigenlijk zouden we naar Oostenrijk gaan om mijn lang gekoesterde huttentocht te maken. Maar het weer zat weer eens tegen en de voorspelling was zelfs zo slecht dat we last minute wat anders moesten bedenken. Tot mijn teleurstelling moest ik alle berghutten cancelen en wat anders bedenken.

Na het bestuderen van de verschillende weer-apps bleek Frankrijk de beste bestemming voor onze zomervakantie, daar scheen de zon wel. Zo besloten we ook nog om voor het eerst “echt” te gaan kamperen. Nou echt in huur bungalowtenten slapen want ene eigen tent hebben we niet. De eerste camping boekten we een dag voor ons vertrek. We gingen naar Frankrijk en dan zo zuidelijk mogelijk vanwege het weer. We bekeken hoe ver we in 1 dag rijden zouden kunnen komen en zochten wat op Google. Zo vonden we via Vacanceselect nog een vrije bungalowtent in de regio Averyon. Voor een mooi last minute prijsje konden we een bungalowtent boeken. De koffers werden gepakt, de broodjes met ei voor onderweg werden gemaakt en ik haalde op aanraden van een vriend nog even snel een tolbadge bij de ANWB (echt super handig zou ik iedereen aanraden je kn zo doorrijden bij de tolpoortjes).

De eerste 4 nachten waren we zeker van een slaapplek maar daarna??? Bovenaan ons vakantielanden wensen lijstje stond nog steeds Oostenrijk mits het weer zou verbeteren. Dus met de weeronline en boekings app bij de hand hebben we vanuit de auto en op de camping gaandeweg onze roadtrip gepland. Het heeft wel wat databundels gekost 😉

De route van de roadtrip

Nieuwsgierig waar we zijn geweest? Nou zie hier wat ons reisschema is geworden:

Dag 1-4:  RCN Camping Val de Cantobre in de Averyon, Frankrijk

Dag 4-7:  Camping Ludo in de Ardèche, Frankrijk

Dag 7-10:  RCN Camping Domaine de la Noguiere bij de Cote d’Azur, Frankrijk

Dag 10-11:  Bezoek aan Monaco en overnachting in een hotelletje onderweg in Italië

Dag 11-15:  Camping Silvella Europa aan het Gardameer, Italië

Tip: Check hier een overzicht met nog meer leuke campings met glijbanen aan het Gardameer.

Dag 15-18:  Pension Villa Agnes in Otz in het Otztal in Tirol, Oostenrijk (yes we zijn er toch nog geweest :))

Dag 18-19:  Landgasthof Krone in Senden, Duitsland (Zomaar ergens onderweg)

De conclusie?

Het was een beetje chaotisch en hier en daar hadden we soms (nou ik) wat stress of we wel op een leuk plekje zouden slapen die nacht. Maar aan de andere kant hebben we veel gezien en nieuwe plekken ontdekt waar we anders nooit naartoe zouden zijn gaan.

Als je de rit wilt doorbreken is het ook leuk om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Disneyland Parijs. Check hier ook de mooiste plekken van Frankrijk.

Lees binnenkort de rest van de blogs over de plekken waar we zijn geweest tijdens de roadtrip!

Voor meer reis inspiratie kun je hier terecht. En voor een dagelijkse portie inspiratie kan je me volgen op Instagram en Facebook. Dank je wel!