Camping heische tip met recreatiemeer
Weekendje weg

Review: Camping de Heische Tip, met prachtig zwemmeer

Camping de Heische Tip bezochten we een weekend in de zomer. We waren op zoek naar een niet zo’n grote camping met een zwemmeer. Na wat zoeken kwamen we uit bij de Heische Tip. De camping ligt in het mooie natuurgebied de Maashorst in het plaatsje Zeeland in Noord-Brabant. Niet te verwarren met de provincie Zeeland.

Kindvriendelijke camping met mooi zwemmeer

De Heische Tip is een middelgrote camping met plek voor eigen tent of caravan maar er is ook een leuk aanbod van verschillende huur accommodaties. Zo huur je er een safaritent, een pod, een lodge of bungalow tenten via rent-a-tent. Dus je kan hier ook terecht wanneer je geen eigen kampeermiddel hebt. Op de camping vind je veel leuke faciliteiten voor kinderen. Er is een crossbaan, skelters, speeltuinen, kinderboerderij, speeltuin en airtrampoline op het strand en niet te vergeten een prachtig schoon en groot zwemmeer. Het water wordt gefilterd en de bodem van het meer is bedekt met zand. Ook is er een fijn zandstrand waar je prima kan vertoeven en zandkastelen kan bouwen. Het meer is wel echt de trekpleister van de camping. Bij slecht weer is er niet veel te beleven en zal je je vertier ergens anders moeten zoeken.

Lees ook: leuke kindercampings met en zonder eigen tent in Nederland!

Faciliteiten van camping de Heische Tip

  • Midgetgolf baan
  • Recreatiemeer
  • Playground met airtrampoline
  • Fietsverhuur
  • Cafetaria
  • Restaurant met bar en terras
  • Kinderboerderij
  • Broodjes service op bestelling

Helaas is er geen supermarkt of klein winkeltje. De dichtsbijzijnde supermarkt is 5 min rijden.

Accommodaties op de Heische Tip

Er zijn veel soorten verhuur accommodaties op de camping te vinden. Verder zijn er veel losse campingplekken maar ook veel jaarplaatsen die verhuurt worden. De campingplekken rond het meer zijn erg leuk en je kan zo een duik nemen wanneer je ś ochtends wakker wordt.

Verhuur accommodaties van camping de Heische Tip  of huur een bungalow tent van Rent-a-Tent.

De omgeving van de camping

In de omgeving vind je een prachtig natuurgebied de Maashorst waar je veel kan beleven. Ga eindeloos fietsen of wandelen door de bossen. Ook vind je in de buurt een Docus de Das speurtocht voor kinderen.

Al met al een leuke camping met mooi recreatiemeer

We hadden een prachtig weekend en hebben elke dag kunnen genieten van het zwemmeer en de mooie omgeving. Het terras met uitzicht op het meer was ook een leuke plek om even wat te borrelen en een ijsje te eten. De camping was gemoedelijk en de andere gasten waren ook vriendelijk. De kinderen maakten snel vriendjes en verder ook nog af en toe vermaakt door het animatie team met wat spelletjes.

De Glamlodge van Rent-a-Tent beviel ook goed. De tent was schoon, ruim en van alle gemakken voorzien. Het veldje was wel een beetje recht toe recht aan. Wij hadden geluk dat we in een hoek zaten anders zit je je overburen vanaf je terras heel de dag aan te kijken.

Lees ook: Review: Camping en vakantiepark Breebronne in Limburg. Leuke kinderencaming met zwemmeer en glijbaan!

Het sanitair werd ook goed schoongemaakt en was op een steenworp afstand van het veldje. Wat jammer was dat er op zondag geen verse broodjes service is zeker wanneer je maar een weekendje komt. Ook zou ik met wat minder goed weer niet zo goed weten wat je hier kan doen met kinderen. Dan moet je er echt op uit in de omgeving.

Inspiratie!

Nog meer reisinspiratie nodig? Lees hier hoe we overnachten in een wigwam bij vakantiepark Slagharen. Of ga naar alle vakanties, reizen en uitjes voor nog meer inspiratie. Heb je zin om echt te onthaasten? Ga dan eens met je kids naar een Cabiner. Je kan ons voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.