wintersport-in-tsjechie-tips
Wintersport

Wintersport met kinderen in Tsjechië = doen!

Wintersporten in Tsjechië heb jij het wel eens overwogen? Het is een heel fijn land om met je kinderen te gaan skiën. Waarom dan? Nou lees hier de 8 grote voordelen van een wintersport in Tsjechië met kinderen.

1. Wintersporten in Tsjechië is budget proof

Betaalbare accommodaties, goedkope skipas en het eten en drinken op en rond de piste is de helft van de prijs van wat je in andere skigebieden kwijt bent. Een wintersport in Tsjechië is dus een budget vriendelijke reis.

2. Skigebieden in Tsjechië zijn kindvriendelijk

De skigebieden in Tsjechië zijn relatief klein en bestaan vooral uit rode en blauwe pistes. Dit maakt de gebieden zeer geschikt voor beginners. Ook zullen de gevorderde skiers hier weg blijven en is het rustiger op de pistes. De skigebieden bevinden zich in heuvel gebieden hier zijn dus geen gevaarlijke afgronden naast de piste.

Lees ook Kindvriendelijk skigebied Cerny Dul in Tsjechië

3. Privé ski les voor de prijs van groepsles

Ski les in Frankrijk en Oostenrijk kosten bakken met geld. En dan heb je een groepsles met 10-15 kinderen gezellig dat wel maar vooral veel wachten en nit heel efficient. Maar voor dezelfde prijs ski je in Tsjechië met een privé leraar. Dat is nog eens een luxe!

4. Sneeuwzeker door de sneeuwkanonnen

Alle moderne ski gebieden in Tsjechië zijn ook uitgerust met sneeuwkanonnen. Zo ben je ook hier verzekerd van een witte piste.

5. Tsjechië is niet ver rijden

De skigebieden in Tsjechië liggen op zo’n 800 km tot 900 km van Utrecht. Daarnaast rij je een groot deel van de route door Duitsland waar je ook altijd goed door kan rijden. Ook zijn er geen besneeuwde en gevaarlijke skipassen waar je in Oostenrijk altijd veel vertraging op kan lopen.

6. Geen file gevoelige route zoals naar Oostenrijk en Frankrijk

Wanneer iedereen in de file aansluit op weg naar wintersport in Oostenrijk rijdt jij fluitend naar je bestemming. Geen huilende kinderen die moeten plassen of overnachten omdat de reis 2 keer zo lang duurt door het verkeer.

Tip: bij weflycheap vind je budget-proof wintersport vakanties!

7. Leuke winterse activiteiten

Als je even niet wilt skiën kan je ook leuke andere winterse activiteiten doen. In Tsjechië hebben ze ook genoeg aanbod. Denk aan rodelen, bobsleeën, zwemmen, snowtube, ski tour met een snowcat, quadden, sneeuwscooter rijden of naar een funpark.

8. Andere cultuur en eten

Tsjechië heeft een eigen cultuur en mooie stadjes. De vele Unesco genoteerde steden en natuur maken dit land het bezoeken waard. Ook is het eten lekker. Op de menu kaart zal je veel schnitzel vinden en párek v rohlíku (worsten broodjes). Maar ook de aardappel paddestoelen soep is het proeven waard, dit is mijn favoriete gerecht. En daarnaast is het het land van het bier. Pils is hier uitgevonden en dus vloeien de halve liters rijkelijk wat het apres skiën dan weer een stuk betaalbaarder maakt.

Dus wat zeg je ervan?

DOEN zou ik zeggen tegen een wintersport in Tsjechië met kinderen. Probeer het een keer het zal zeker niet tegenvallen!